Agenda

Aurelia este prima concurentă eliminată definitiv din Supravieţuitorul

Aurelia este prima concurentă eliminată definitiv din Supravieţuitorul

În Supravieţuitorul, concurenţii au descoperit, în ediţia de ieri seară, că nimic nu e sigur în această competiţie. Încă o probă pierdută, o eliminare fulger şi lipsa focului destabilizează şi mai mult tribul Hangin, iar Tubig este pe o pantă ascendentă: au câştigat toate probele de până acum, au foc şi prind rechini, însă dinamica dintre concurenţi nu este atât de bună. Tribul Hangin Tribul Tubig După Consiliul tribal, Lucian primeşte o a doua şansă, pe Insula exilului!

Imediat după Consiliul tribal, unde colegii de trib l-au eliminat pe Lucian, Dragoş Bucurenci i-a dat vestea cea mare: primeşte o a doua şansă să demonstreze că poate fi unicul supravieţuitor, fiind trimis pe Insula exilului.

În timp ce toţi foştii colegi din Hangin erau fericiţi că Lucian nu mai este în tribul lor, Lucian era în barcă, în drum spre noua lui casă, Insula exilului: „Îi sparg! Pe bune, îi sparg!”. Aurelia şi Liviu s-au bucurat când l-au văzut: „Două mâini în plus, un creier în plus, două picioare, chef de muncă şi vrei să ajungi în finală!”, i-a spus Aurelia pentru a-l convinge că sunt fericiţi de venirea lui. Lucian spune despre ea că are emoţii pe care nu le poate stăpâni şi că nu ştie dacă joacă teatru sau nu. Cei trei încep să facă strategii referitoare la proviziile de mâncare şi stabilesc că vor împărţi tot la 3, însă dacă mai vine cineva pe Insula exilului, nu vor mai împărţi nimic din ce au acum.

„Mi-e foame, mi-e foame rău!”

Concurenţii încep să simtă din ce în ce mai puternic lipsa hranei şi a micilor plăceri de care nu mai dispun în Filipine. În Tubig, Alexandrei îi e foame şi vrea cafea şi ţigări, Andrei este ameţit de la foame, Andreea îşi doreşte zahăr şi îi tremură mâinile, iar Dianei îi este poftă de biscuiţi. De la pesimism, concurenţii din tribul Tubig trec rapid la entuziasm, când băieţii prind un pui de rechin în plasa de pescuit, primită la proba de recompensă, şi se organizează imediat cu gătitul! Tot cei din Tubig reuşesc să prindă încă un pui de rechin a doua zi, chiar mai mare decât primul, iar orice gânduri despre lipsa hranei dispar din trib.

În Hangin, situaţia este din ce în ce mai tragică. Concurenţii mănâncă numai câteva banane, papaya şi nuci de cocos, pe care le găsesc pe insulă, sau midii şi melci cruzi, pentru că încă nu au reuşit să facă focul. „Asta este, jocul continuă!”, spune Raisa, încercând să rămână motivată.

Andrei vs  Robert (2)
Andrei vs Robert

Hangin pierde şi a doua probă de recompensă

Înainte de proba de recompensă, Robert este ales noul lider de trib din Hangin: „N-are sens să nu îl punem pe el lider, oricum e pregătit pentru aşa ceva”, spune Ina despre Robert, iar Maria completează: „De asemenea, este un bărbat frumos”.

Cele două triburi ajung în faţa lui Dragoş Bucurenci şi sunt fericiţi când văd recompensa pe care o pot câştiga: provizii de orez, ulei, banane, nuci de cocos şi două conserve. Concurenţii au avut parte şi de o surpriză, când au aflat că tribul care pierde recompensa va primi o sticlă, în care este un mesaj pe care îl vor citi când ajung înapoi pe insulă. Regulile jocului de recompensă sunt următoarele: câte doi membri din fiecare trib se vor întrece în apă, de la steagul lor până la un stâlp pe care este agăţat un colac de salvare şi se vor lupta pentru a aduce colacul înapoi la steagul de start, în timp ce echipa adversă încearcă să îi oprească. Primul supravieţuitor care ajunge la stâlp cu colacul câştigă un punct, iar proba de recompensă este câştigată atunci când un trib ajunge primul la 5 puncte.

Tubig, cu un membru în plus, a decis ca Alin să nu participe la probă. Andrei şi Diana (Tubig) şi Robert şi Raisa (Hangin) au început, iar Andrei a reuşit să aducă primul punct pentru Tubig. Alexandra şi Mircea S. (Tubig) şi Mircea A. şi Ina (Hangin) s-au înfruntat în runda doi, câştigată tot de Tubig. Şi cea de-a treia rundă le-a adus un punct celor din Tubig, Andreea şi Iulian având o strategie foarte bună: Iulian i-a aruncat colacul Andreei, care a marcat punctul împotriva celor de la Hangin – Maria şi Alex. Robert şi Otniela (Hangin) s-au luptat cu Adina şi Andrei (Tubig), punctul ajungând tot la Tubig. În runda cinci, Hangin a reuşit să obţină primul punct, prin Maria. Însă runda a şasea a decis că Tubig este, din nou, tribul câştigător, care pleacă spre insulă cu toate proviziile.

Iulian (2)
Iulian

Hangin mai primeşte o lovitură – trebuie să elimine un concurent

Mesajul din sticlă i-a adus tribului pierzător, Hangin, o surpriză neplăcută: i-a obligat să găsească o persoană vinovată pentru faptul că au pierdut proba de recompensă şi să o elimine. Şocul a fost foarte mare pentru concurenţii din Hangin şi au fost nevoiţi să ia decizia într-o oră.

Au început imediat discuţiile şi strategiile, astfel încât decizia pe care o iau să fie una bună pentru trib. Se conturează două alianţe: Ina, Mircea A., Alex, Robert şi, în cealaltă parte, Raisa, Otniela şi Maria. 4 concurenţi contra 3. Alianţa mai numeroasă plănuieşte să voteze cu Otniela, iar cealaltă cu Alex. În momentul votului, deşi totul părea să fie foarte clar, Robert a înclinat balanţa în cealaltă direcţie şi Alex a fost eliminat, cu 4 voturi. “Alianţa era formată deja, împotriva Otnielei. Practic, eu am încălcat o promisiune la votul ăsta”, a spus Robert imediat după vot, iar Maria a completat: “Aşa ceva se numeşte trădare!”. Alex a primit şi el a doua şansă şi a ajuns alături de Aurelia, Lucian şi Liviu pe Insula exilului.

aurelia
Aurelia

Primul duel de pe Insula exilului – Aurelia iese definitiv din Supravieţuitorul!

Dragoş Bucurenci i-a anunţat pe Aurelia, Liviu, Aurelia şi Alex că urmează duelul, în urma căruia unul dintre cei patru va pleca definitiv acasă. Alianţa dintre Lia, Liviu şi Lucian pare să fie puternică, iar Liviu este încrezător că el va rămâne încă în joc.

“Unul dintre voi va pleca azi acasă, strângeţi-vă lucrurile şi fiţi pregătiţi pentru orice!”, a fost mesajul primit de cei 4 concurenţi de pe Insula exilului. Au ajuns în arena duelului, în faţa lui Dragoş, unde a început bătălia pentru o şansă la titlul de unicul supravieţuitor şi la premiul în valoare de 100.000 de euro.

La probă, cei patru au avut de tăiat o frânghie groasă cu maceta, să elibereze un sac şi să rezolve un puzzle. Chiar dacă e expert în tehnici de supravieţuire şi nu a reuşit să facă focul pe insulă, Alex a terminat primul puzzle-ul în formă de foc. Au urmat Lucian şi apoi Liviu.

Aurelia nu a reuşit să ducă proba la bun sfârşit, aşa că a trebuit să îşi arunce bandana în foc şi să părăsească definitiv competiţia. “Nu m-am mai putut concentra, îmi era foarte cald, nu vedeam piesele. Sunt foarte, foarte supărată că mă duc acasă.”, a declarat Lia imediat după ce a părăsit Supravieţuitorul.

Astăzi, de la 20:30, triburile se luptă pentru imunitate! Situaţia nu este roz pentru Hangin, tribul care nu a câştigat nicio probă până acum şi a fost nevoit să elimine şi un concurent după proba de recompensă. Va reuşi Hangin să se mobilizeze şi să îi învingă pe cei de la Tubig? Sau vor ajunge tot ei, în seara aceasta, la Consiliul tribal?