Vedete

Aurelian Temişan: "Am un gust amar că nu e şi tata alături de mine să se bucure de acest moment!"

Aurelian Temişan: "Am un gust amar că nu e şi tata alături de mine să se bucure de acest moment!" camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

La final de decembrie, artistul a oferit fanilor săi unul dintre cele mai frumoase proiecte muzicale, un concert in memoriam Aurelian Andreescu, care l-ar fi încântat şi pe tatăl său.

Din păcate, tatăl lui Aurelian Temişan n-a putut vedea succesul pe care fiul său l-a avut la Sala Palatului cu spectacolul "Oameni - Tribut Aurelian Andreescu". Sala Studio de la TNB a găzduit, cu această ocazie, invitaţi de marcă, mari compozitori ai muzicii româneşti precum Horia Moculescu, Zsolt Kerestely, Marius Ţeicu. Soţia lui Aurelian Temişan, actriţa Monica Davidescu, şi Dora – fiica lor, l-au susţinut îndeaproape.

S-a lăsat cu lacrimi pentru că au fost momente emoţionante, voci  de senzaţie şi amintiri pe măsură. Iar faptul că tatăl artistului nu i-a fost alături să-l vadă pe scenă, cu ocazia acestui spectacol tribut, este unul din marile regrete ale lui Aurelian Temişan! Un spectacol pe care el însuşi îl consideră cel mai frumos cadou muzical pe care şi l-a făcut de Crăciun!

“Concertul “Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” este cel mai frumos cadou muzical pe care am reuşit să mi-l fac de Crăciun. Prin bunăvoinţa alinierii astrelor, a Divinităţii  şi a celor care mă iubesc am reuşit să pun la cale, într-un timp foarte scurt, un concert, mulţumindu-i Primăriei Capitalei prin ARCUB pentru că a vibrat la propunerea mea şi a făcut posibil, acum la final de an,  să mă pot bucura de acest regal muzical alături de 47 de oameni pe scenă, alături de câţiva colegi, Adrian Daminescu, Nico, Ionuţ Ungureanu, dar şi alături de cei 3 mohicani ai muzicii din România, Moculescu, Kerestely, Marius Ţeicu, alături de Stela Enache, soţia regretatului Florin Bogardo, alături de Mariana Cristinoiu, soţia lui Ion Cristinoiu, a cărui piesă am cântat-o la spectacol, şi alături de un public care a cântat împreună cu mine. Fiecare dintre cei prezenţi au vibrat, pe rând, la diferite melodii, indiferent că ştiau melodia din perioada tinereţii sau, în cazul celor tineri, o auzeau pentru prima dată. E o experienţă pe care aş vrea s-o repet, un tribut pe care mi l-am dorit. Singurul regret pe care îl am este că nu a putut şi tata să fie de faţă la acest moment, tata cântând cu Aurelian Andreescu la vremea respectivă şi povestindu-mi multe despre el!”, a spus Aurelian Temişan după spectacolul de la TNB.

De ce Tribut Aurelian Andreescu? Pentru că din punctul meu de vedere, şi nu este numai părerea mea, e cea mai mare voce masculină pe care a avut-o România vreodată! De ce el? Există o asemănare de prenume, dar cel mai important este că între Temişan şi Andreescu este o legătură  mai veche decât existenţa mea pe pământ! Şi tatăl meu a cântat. A cântat cu Aurelian Andreescu o perioadă. E vorba  chiar de perioada de dinainte de a mă naşte eu, cât şi cea imediat după, şi este artistul care m-a influenţat cel mai tare din punct de vedere al şcolii de voce pe care a avut-o şi al felului în care a transmis ceea ce a cântat! De ce acum? Este an centenar şi este cea mai bună ocazie! Am zis să celebrez un artist, pentru care compozitorii vremurilor respective se înghesuiau să îi scrie. Este atât un tribut Aurelian Andreescu cât şi o celebrare a compozitorilor din România, cei care şi-au făcut cunoscute piesele prin vocea lui!"