News

Autoportret Amy Winehouse, pictat cu sânge

Autoportret Amy Winehouse, pictat cu sânge

Artistul Pete Doherty spune că se află în posesia unui autoportret pe care Amy Winehouse l-ar fi făcut cu propriul sânge, lucrare pe care-o va expune în prima lui expoziţie personală.

Rockerul britanic Pete Doherty urmează să-şi expună lucrările de pictură în cadrul primului său vernisaj intitulat „On Blood: A Portrait of the Artist“, ce va avea loc la Londra, pe 26 februarie.

Cântăreţul şi artistul britanic, cunoscut ca fost solist al trupei Libertines, dar şi pentru relaţia pe care a avut-o cu topmodelul Kate Moss, anunţă că Cob Gallery din Londra va găzdui o întreagă colecţie de lucrări realizate printr-o tehnică pe care el o numeşte „împroşcare arterială“. Printre ele se va afla şi un autoportret realizat de regretata cântăreaţa Amy Winehouse, pe care l-ar fi pictat cu propriul sânge.

Doherty a declarat într-un interviu pentru cotidianul britanic „The Independent“ că a încurajat-o pe Amy Winehouse să picteze cu propriul sânge, însă că opera nu a fost apreciată de tatăl acesteia, Mitch.

Foto: Reuters

Modifică Setările