News

Ava Gardner a fost cândva la un pas să fie omorâtă în bătaie de o altă vedetă hollywoodiană. Ce s-a întâmplat la Savoy Hotel?

Ava Gardner a fost cândva la un pas să fie omorâtă în bătaie de o altă vedetă hollywoodiană. Ce s-a întâmplat la Savoy Hotel?

Învineţită şi plină de sânge, Ava Gardner a crezut cândva că va muri în apartamentul ei de la The Savoy

Disperată să scape,actriţa s-a baricadat în baie. Atacatorul ei era beat şi o ameninţa că o taie cu o sticlă spartă. Nu era, însă, vorba de un străin. Cel care o teroriza pe Ava, strigându-i că o omoară era, la rândul său, actor, care se bucura atunci de succes: George C. Scott (foto jos), cunoscut din filme ca Dr. Strangelove şi The Hustler. Ava Gardner a rămas în istoria hollywoodiană ca fiind vedeta care a avut probleme cu alcoolul şi trei mariaje eşuate - cu Mickey Rooney, Artie Shaw şi Frank Sinatra. Dar o altă biografie dedicată actriţei a adus în faţă şi relaţia zbuciumată cu George C. Scott. "O bătea rău pe Ava, dar de fiecare dată se întorcea la el", spune Kendra Bean, autoarea cărţii "Ava: A Life in Movies". "Era dependentă de el, iar el era un violent notoriu. Într-o bătaie, i-a rupt şi clavicula şi totuşi, ea tot revenea la el. Ştia că el are probleme grave, dar tot spera că îl poate ajuta, chiar dacă asta i-ar fi pus viaţa în pericol". Gardner a descris relaţia drept un episod întunecat şi urât al vieţii ei - cunoscându-l pe George C. Scott în Italia în 1966, la filmările pentru The Bible. Bătăile au început chiar atunci, iar Ava a povestit ce s-a întâmplat în camera lui de hotel: "M-a prins în camera lui şi m-a bătut Dumnezeu ştie cât, până când am reuşit să scap". A doua zi, când Ava a apărut cu ochii învineţiţi la filmări, Peter O'Toole a vrut să îl bată el pe George. Regizorul filmului a angajat atunci bodyguarzi pentru a o proteja. 

Şi totuşi, Ava l-a iertat. Nimeni nu înţelegea de ce ea se tot întorcea la el. Pe de altă parte, şi George C. Scott era genul care, după beţiile violente, când îşi revenea, se ducea în genunchi la actriţă ca să-l ierte. Ba chiar a implorat-o să se căsătorească cu el, deşi el era deja însurat pe atunci, cu Colleen Dewhurst. În cele din urmă, la finalizarea filmărilor, Ava şi-a dat seama că e mai bine să încheie relaţia şi a plecat din Italia spre Londra, unde s-a cazat la The Savoy. George C. Scott a urmărit-o până acolo - iar ea l-a primit din nou, doar pentru ca el să se răzbune pentru că fusese părăsit şi să-i aplice o nouă bătaie soră cu moartea. La propriu, căci Ava a povestit că atunci a văzut demoni în privirile lui, iar actorul îşi pierduse minţile şi ameninţa că o omoară. Ava a reuşit atunci să scape pe geamul de la baie - iar George a distrus camera de hotel, dar nu a fost arestat. Ava, în schimb, nu a mai avut voie să pună piciorul toată viaţa ei în acel hotel. De la Londra, actriţa a fugit la Los Angeles - dar George a urmărit-o şi acolo, a aflat unde se cazase şi a bătut-o din nou. Disperată, Ava l-a sunat pe fostul ei soţ, Frank Sinatra - care a apelat la cunoştinţele lui din mafie pentru a-l speria pe Scott, iar Ava nu şi-a mai văzut de atunci agresorul. Actriţa avea 44 de ani atunci.
Foto: Profimedia

 

Comentarii

Modifică Setările