News

Aventurile lui Liviu Vârciu şi ale Adelinei Pestriţu

După numărul de ştiri pe care-l produc ai fi tentat să crezi că cei doi sunt foarte importanţi în ţara asta. Ba chiar par decisivi. Un minim de inteligenţă ţi-ar fi suficient să înţelegi că nu poţi avea şi o declaraţie banală şi un personaj banal simultan. Trebuie să existe măcar o inversproporţionalitate între ei. Nu domne. La băiatul şi la fata aceasta lucrurile sunt într-o consecvenţă isterică. Şi ei sunt neinteresanţi. Şi declaraţiile lor. Şi vieţile lor. Ceea ce, din punctul meu de vedere îi face teribil de interesanţi.Teoretic n-ai crede că pot exista oameni, în spaţiul public, în halul ăsta de plicticoşi.

Mi-am adus aminte despre povestea cu tatuajul lui cu numele ei pe mână.Ceva mai stereotip doar Liviu Vârciu mai poate să inventeze. Într-un moment de dramatism tv, a privit în camera de filmat şi a declarat că e dispus să-şi taie mâna aceea. Dacă ar fi mers în direct până la capăt, am certitudinea că s-ar fi plictisit în timpul acţiunii şi ar fi început iar să vorbească. Pentru că asta îl face interesant. Capacitatea lui de a se plictisi şi de a fi plictisitor. Şi atunci categoric a devenit un bun actor de telenovele. Şi cred că i s-ar fi potrivit Adelina Pestriţu până la capăt.

Nu există om în toate emisiunile din România care să stea pe scaun mai plictisitor ca Adelina.Că de exprimat nu se pune problema. Ea a dus la paroxism conceptul de asistentă tv. De fată frumoasă şi plictisitoare. Acum o săptămână a trecut pe lângă mine, la mare, însoţită în fiecare secundă a plictiselii ei de o cameră de filmat de la Kanal D. Apoi a apărut un băiat care făcea poze pentru revista Star. Toţi extrem de determinaţi să surprindă plictiseala Adelinei Pestriţu la mare. Pare încremenită în zâmbetul acela. Celor care sunt dispuşi s-o ironizeze le transmit că sunt superficiali. E un exemplu de consecvenţă într-o lume inconsecventă. Nimeni până la Adelina Pestriţu nu a putut râde la fel de la tribunal până la emisiunea lui Mihai Morar. Băi la fel. Nicio nunanţă. Cei care au apucat să adoarmă şi să se trezească lângă ea îmi pot confirma supoziţia. Eu cred că râsul Adelinei Pestriţu e acolo, fie că-i zi, fie că-i noapte. Şi în final cred că cei doi vor face istorie. Vor fi primii oameni care or să moară de plictiseală.

Comentarii

Articole asemănătoare

News

Zic să-l aplaudăm pe Şerban Ionescu

Horaţiu Mălăele mi-a dat anul trecut un interviu. Ne-am văzut la Teatrul Naţional, cu o oră înainte să înceapă un mare rol al lui. Juca “Dineu cu proşti” împreună cu Şerban Ionescu.

News

Eurovisionul devenind un concurs jenant

Există un automatism al scandalurilor când să înceapă showul acesta la noi. Sunt puţini anii în care discuţiile să fie mai puţin importante ca evenimentul. Dar ştiţi de ce?

News

Mircea Badea şi CNA-ul

Mihai Gâdea, într-o emisiune, îi spune unuia că e un dobitoc. Unuia despre care e mai complicat să explici de ce n-ar fi, decât de ce ar fi. CNA-ul

News

Mi-a fost dor de România asta !

Senzaţia că românii sunt imbecili e o chestiune distribuită în heavy rotation la televizor. În dialogurile mele interioare îmi propuneam constant să nu cred. Băi... nu era uşor. Apărea Capatos. Apărea Simona Gherghe. Apărea ăla, cum îl cheamă... Mădălin Ionescu. Dan Diaconescu... cutare. Şi tot felul de invitaţi cretini veneau la televizor, nu în senzaţia că atâta pot. Ci în senzaţia că asta vrea publicul. În sinea mea credeam că nu e aşa. Apoi vedeam imagini cu discursul lui Eba sau Ebei, cum naiba o fi, în

Interviu

Cătălin Botezatu: „Am despărţit familii fără să vreau“

Designerul a acceptat să vorbească în premieră despre relaţia cu Andrei Iordache, presupusul său fiu. N-am prostul obicei de-a crede tot ce mi se spune.

News

Isteria “Mircea Lucescu”!

Zeci de ore de emisie în care se vorbeşte entuziast despre nimic, în senzaţia de “breaking news”. Diferenţa dintre mine şi Mircea Badea pe subiectul ăsta e că eu sunt incapabil să mă mir.

Interviu

Mihai Tatulici: „Am făcut multe lucruri greşite“

Cu cât personajul e mai important, cu atât capacitatea lui de-a se asuma e mai redusă. După interviul acesta, mi-am pierdut această convingere

News

Cum ar fi să nu vă mai bateţi joc de români?

Am obiceiul să cred că românii, chiar şi-n numărul lor mare, nu sunt imbecili. Dar în ritmul acesta devin. Dacă întruna ţi se spune că eşti, băi, până la urmă ajungi! Îmi povesteau oameni care au fost ieri la meciul cu Franţa. Domne, ce public civilizat. Cam de câte argumente e nevoie pentru a reuşi în final să tragi o concluzie banală?

News

Imbecilitatea ticurilor TV

Nu se mai poate respira de stereotipuri la televizor. De la politică, la divertisment şi până la fotbal e nenorocire. Plin de stereotipuri imbecile cu care îşi surmontează cei de la televizor absenţa imaginaţiei, a umorului şi a discursului.