Filme

Aventurile lui Nanny McPhee continuă!

Aventurile lui Nanny McPhee continuă!

Ai un singur motiv să-ţi doreşti să urmăreşti filmul “Nanny McPhee: Marea înfruntare”: este de două ori mai distractiv decât prima parte a peliculei care o are în prim plan pe vestita dădacă. Poţi să te convingi de asta vizionându-l chiar la tine acasă, deoarece este lansat din 25 noiembrie pe DVD şi Blu-Ray.

Nimeni n-a întrebat de ce s-au făcut atâtea filme cu James Bond, pentru că lansarea lor era mult aşteptată de public şi în mare parte bine primită de critici. La fel de evidentă este şi crearea celei de-a doua părţi a filmului “Nanny McPhee”! Cel puţin aşa explică Emma Thompson realizarea unui sequel al faimosului film în care a jucat în urmă cu cinci ani. Şi are mare dreptate! Atât de bine ne-am simţit urmărind păţaniile prin care au trecut protagoniştii peliculei, încât am aşteptat cu nerăbdare lansarea lui “Nanny McPhee: Marea înfruntare”! Şi n-am fost dezamăgiţi: războiul dintre părinţi şi cei mai obraznici copii din lume are acum loc doar între copii, dar are aceeaşi savoare, mai ales din momentul în care intră în acţiune bona cu puteri magice. Odată sosită la ferma familiei Green, bona McPhee trece imediat la fapte. Când răsfăţaţii familiei refuză să împartă paturile cu verii lor, spunând că mai degrabă ar dormi alături de nişte purcei, dădaca le împlineşte pe loc dorinţa: în paturile lor apar purceii cu pricina, care-şi fac loc, spre stupoarea micuţilor, printre cearşafurile lor! Căci bona McPhee nu glumeşte cu copiii obraznici!


Vezi aici mai multe fotografii cu Emma Thompson, interpreta principală din Nanny McPhee!

Şi acesta e doar începutul! Fiindcă motto-ul lui Nanny McPhee este: “Când nu mă vrei, dar ai nevoie de mine, eu rămân. Când mă vrei, dar nu mai ai nevoie de mine, eu voi pleca.” Folosindu-se de toată magia de care este capabilă, va reuşi oare bona McPhee să readucă ordinea în familia Green? Răspunsul e uşor de ghicit, dar modul în care dădaca îşi face simţită prezenţa în casa acestora ne depăşeşte imaginaţia. Tocmai de aceea, estevde dorit să urmăreşti pur şi simplu filmul, doar motive ai cu duiumul: “Întreaga echipă care a participat la realizarea filmului s-a distrat copios pe platoul de filmare! Este fascinant să încerci să combini elementele specifice unei comedii cu ale unei drame şi cu cele ale unei pelicule fantastice. A fost o provocare incredibilă pentru noi toţi!”, este de părere Emma Thompson, care interpretează rolul principal al filmului şi este, de asemenea, şi producătorul peliculei.

Actriţei i-a plăcut foarte mult să lucreze cu copii şi animale, netemându-se deloc că atenţia publicului va fi astfel îndreptată numai spre micuţii protagonişti: “Purceii sunt foarte inteligenţi şi au făcut tot ce li s-a spus, sunt dresaţi cum trebuie, pe când copiii au fost atât de încântaţi de tot ce au făcut în timpul filmărilor, încât n-au cum să nu-ţi fie dragi! Ei sunt atât de bine dispuşi oricând, sunt fericiţi şi aduc şi altora zâmbetul pe buze!” Într-un interviu acordat de celebra englezoaică, aceasta a ţinut să precizeze că, dacă ar avea chiar şi pentru un minut puterile personajului pe care îl interpretează în filmul regizat de Susanna White, şi-ar dori să ajungă într-un loc cât mai îndepărtat în spaţiu şi timp. “Mi-ar plăcea foarte mult să ajung la o petrecere dată în onoarea regelui Henry al VIII-lea. M-ar încânta să fiu o doamnă de la Curte care să-i atragă acestuia atenţia”. Dar nici varianta impusă Emmei de scenariu nu e de ignorat: “Nanny McPhee nu s-a întors la familia de care a avut grijă în trecut, deoarece membrii ei trăiesc acum o viaţă armonioasă datorită ei. Aşadar a ajuns într-un cu totul alt secol şi într-un conflict complet nou şi provocator”. Sună interesant, nu-i aşa?

Data lansării pe DVD şi Blu-Ray: 25 noiembrie

foto: Odeon