News

Averea lui Ion Iliescu, acum în vârstă de 90 de ani. Cine va moşteni toate bunurile fostului preşedinte care nu are niciun copil

Averea lui Ion Iliescu, acum în vârstă de 90 de ani. Cine va moşteni toate bunurile fostului preşedinte care nu are niciun copil camera-retro icon Vezi galeria 7 poze

Ion Iliescu a ajuns la vârsta de 90 de ani. Nu e român să nu-i fi auzit numele, el a fost primul preşedinte al României după 1989, anul căderii comunismului în ţara noastră. Iată că s-a aflat ce bunuri deţine acesta, dar şi cine le va moşteni. Nu are copii, dar are un băiat de suflet care îi zice tată. 

Venit din Partidul Comunist, Ion Iliescu a devenit, la Revoluţia din 1989, preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale (FSN), prima structură politică a ţării, iar mai apoi preşedintele României, pentru două mandate. Iliescu este cercetat în două dosare, unul privind Revoluţia, şi unul privind Mineriadele din 1990.

În luna martie a acestui an a împlinit onorabila vârstă de 90 de ani. Atunci a apărut public, după o lungă absenţă. Vizibil slăbit, el a fost şi fotografiat! (Vezi în galeria foto). El nu a mai fost văzut de mai mult timp în spaţiul public, la ultimele scrutinuri de vot solicitând urma mobilă acasă pentru a-şi exercita dreptul legislativ. De-a lungul anilor, fostul preşedinte al României a avut mai multe venituri graţie funciilor pe care le-a ocupat. În 2008, Ion Iliescu avea următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: circa 54 000 lei indemnizaţie de senator, circa 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte, 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declaraţia de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Ce se întâmplă cu toate acestea? Cu casa din Bucureşti şi cu obiectele de artă? Ion Iliescu şi Nina sunt împreună de 70 de ani, dar nu au avut niciodată copii. Au un băiat de suflet. Este vorba despre Mihai Bujor Sion. Soţii Iliescu s-au ocupat de educaţia şi studiile bărbatului. În prezent, acesta este consulul României în Manila (Filipine). Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi, scrie bugetul.ro.

Diplomatul şi-a început cariera ca şi şef al Cancelariei Prezidenţiale pe vremea când, desigur, tatăl său de suflet era preşedinte al ţării. Mihai Bujor Sion a fost căsătorit timp de 20 de ani cu actriţa Ioana Marinescu, mama Mariei Marinescu, de care a divorţat în 2015, pentru a se căsători cu iubita cu 30 de ani mai tânără, fotomodelul Laura Iordache. Consulul are o relaţie excepţională cu Ion Iliescu şi soţia sa, cărora le spune „mamă” şi „tată”. 

 

De ce Ion Iliescu şi Nina nu au avut niciodată copii

Ion Iliescu şi Nina s-au cunoscut în adolescenţă, când aveau doar 18 ani. S-au văzut, s-au plăcut, iar trei ani mai târziu s-au căsătorit, în ciuda familiilor care nu au fost de acord. Iar de atunci au trecut aproape 70 de ani de căsnicie.

„Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Sigurul lucru care le-a umbrit căsătoria celor doi a fost faptul că nu au avut copii. 

„Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

Foto: Click, Facebook

Modifică Setările