News

Averile incredibile ale politicienilor români! Ce ministru a declarat că deţine lingouri de aur şi locuinţe în SUA?

Averile incredibile ale politicienilor români! Ce ministru a declarat că deţine lingouri de aur şi locuinţe în SUA?

Nu mai este niciun secret că politicienii din România au averi incredibile, unele apariţii publice ale lor fiind atent urmărite de criticii de modă, datorită ţinutelor cumpărate de la firme cunoscute din întreaga lume.

Cele mai recente apariţii care au atras atenţia au fost cele ale Vioricăi Dăncilă, care a purtat ţinute Fendi şi Dolce&Gabbana, dar şi broşe Chanel, însă ea nu este singurul om politic din ţara noastră care îşi permite să îşi cumpere orice îşi doreşte.

Potrivit celor de la Digi 24, politicienii şi-au actualizat declaraţiile de avere, iar unii dintre ei deţin lingouri de aur, locuinţe în SUA şi zeci de mii de euro sau de dolari în conturi. Sursa citată anunţă că Viorica Dăncilă are trei terenuri, unul în Predeal, alte două, moştenite de la părinţi, în judeţul Dolj, 1 casă în judeţul Dolj, 2 apartamente în Ploieşti şi Teleorman şi 1 casă de vacanţă în Predeal. Bijuteriile premierului, inele, cercei, pandantive, broşe, valorează 5.000 de euro. În conturi, Viorica Dăncilă are 63.000 de euro, 428.000 de lei şi 17.000 de dolari, iar 40.000 de lei a investit în pensii private.

Preşedintele are 3 case şi 2 apartamente în Sibiu şi 210.000 lei în conturi. Veniturile lui Klaus Iohannis au scăzut faţă de anul trecut, dar a câştigat mai mult din chirii, 35.000 de lei, mai anunţă Digi 24.

Dacian Cioloş are 1 teren în judeţul Cluj, 1 apartament şi 1 casă în Bucureşti şi 1 casă de vacanţă în judeţul Cluj. În conturi, liderul Plus avea 10.000 de lei şi 79.000 de euro, cu menţiunea că ultima actualizarea a declaraţie sale de avere este din 2016.

Cea mai înstărită este Ana Birchall, ministrul Justiţiei, care are 3 terenuri în Suceva, 2 apartamente în Bucureşti, 1 apartament în New York, 1 casă în New Haven şi 1 casă de vacanţă în Suceava. Ministrul a scris în declaraţia de avere că are un lingou de aur şi bijuterii de 46.000 de euro, însă menţionează că a obţinut mare parte din avere înainte să deţină funcţii publice şi politice.