News

Avorturi, droguri şi căsătorii de formă. Abuzurile impuse de studiouri starurilor din Vechiul Hollywood!

Avorturi, droguri şi căsătorii de formă. Abuzurile impuse de studiouri starurilor din Vechiul Hollywood!

Legendarele staruri de cinema n-aveau deloc viaţa desăvârşită pe care ne-am închipui-o noi acum. Nici pe departe! Pentru a dobândi şi a-şi menţine statutul de dive ale marelui ecran, actriţele treceau prin transformări şi chinuri greu de imaginat!  

Minori supuşi la muncă excesivă

Judy Garland a semnat un contract cu studiourile MGM în 1935, adică când nu avea mai mult de 13 ani. Şi, din acel moment, producătorii hollywoodieni au şi pus-o la muncă, adolescenta fiind nevoită să respecte un program crunt de repetiţii nesfârşite de dans şi cântat. Astfel, nu de puţine ori, Judy lucra câte 18 ore pe zi, timp de şase zile pe săptămână. Iar, ca să menţină ritmul de lucru alert, lui Garland i se administrau amfetamine.

Judy Garland, "The Pirate" (1948), MGM

Chiar înainte de-a se stinge prematur, la numai 47 de ani şi din cauza consumului de droguri şi a muncii excesive, actriţa a vorbit despre maniera deloc subtilă în care actorii erau controlaţi, la acea vreme, de numele grele din studiourile cinematografice: “Ne dădeau pastile care să ne menţină plini de energie chiar şi după ce noi dădeam semne clare de epuizare. După care ne duceau la spitalul care aparţinea de studiouri, unde ne adormeau cu somnifere. Apoi, după vreo patru ore de somn profund şi indus artificial, ne trezeau cu pilule energizante, ca să fim iar capabili să lucrăm chiar şi 72 de ore în continuu.”

Modifică Setările