News

Banalităţile de la Diana Munteanu

În timp ce mă uitam sâmbătă la emisiunea Dianei Munteanu mi-am pus o întrebare importantă: „Băi, de ce naiba mă uit eu la oamenii ăştia?!“. O parte a publicului lui Capatos se uită în ideea de-a urmări cât de dispuşi sunt invitaţii, asistentul şi asistenta să se facă de râs. Şi atunci mi-am dat seama de ce mă uit la emisiunea Dianei Munteanu. Sunt admirator al capacităţii oamenilor de-a spune întruna banalităţi.

Băi, sunt unii ziarişti invitaţi acolo, în legătură cu care am certitudinea că nu există prostii pe care ei să nu le fi spus până acum. Ironia sorţii face ca emisiunea să aibă prevăzuţi şi aplaudaci, gata să puncteze frenetic fiecare banalitate. Prima în care se proptesc e invariabil cea cu vedetele. După ce o emisiune întreagă vorbesc că vedetele în sus şi că vedetele în jos, băi, invariabil, pe la jumătatea emisiunii, se trezesc cu treaba asta. Că, domne’, ţara asta n-are vedete. Explic iar că vedeta e o persoană care iese în evidenţă şi, deci, e în relaţie cu un spaţiu. În România, Drăguşanu e deja vedetă. Problema nu e dacă e sau nu. Problema e că e. Apoi critică tâmp faptul că vedetele îşi expun viaţa personală. Asta după ce o săptămână întreagă au tras de unii sau de alţii să afle chestiuni de genul ăsta, pe care să le pună pe prima pagină. Că Adelina Pestriţu nu a făcut nimic în viaţă şi că de ce vorbim despre ea. Devin oameni cu principii.

Vorbim despre ea, tocmai pentru că ei o pun pe prima pagină, într-o isterie atât de consecventă, de-am înţeles că asta a ajuns să câştige sute de mii de euro din celebritate. Astea sunt banalităţi practicate cam în jumătate dintre ediţii. Dar cea de sâmbătă a venit cu una un pic mai subtilă. Se discuta faptul că televiziunea e un business. Deci nu are rol educativ. Şi că în principiu poate produce ce fel de programe vrea. Şi era discutată aşa, şi pe un ton înţelept, şi sentenţios. Adică, domne’, aşa e! Două rânduri îmi trebuie ca să contrazic această prostie pe care o aud peste tot. Să ai o gogoşerie e un business. Problema e că, deşi e gogoşeria ta, trebuie să funcţioneze în cadrul unor reguli. Nu poţi să faci şi să vinzi gogoşile cum ţi se pare ţie. Există protecţia consumatorului. La tine acasă poţi să faci ce gogoşi vrei. În public treaba devine mai complicată. Deci sunt de acord că televiziunea e un business. Asta înseamnă exact faptul că nu poate fi făcută oricum. Acum erau buni aplaudacii!

P.S. Diana Munteanu îmi place. Ce-am scris se referă doar la imbecilitatea din discursurile unora dintre interlocutorii ei.

Comentarii

Articole asemănătoare

Interviu

Oana Mareş: „Dragoş e regizorul fericirii mele“

E o replică dintr-un film. „A 25-a oră“ se numeşte. Toate momentele care con­struiesc felul nostru de-a fi au fost, la un moment dat, foarte aproape să nu se întâmple niciodată.

Interviu

Mihai Tatulici: „Am făcut multe lucruri greşite“

Cu cât personajul e mai important, cu atât capacitatea lui de-a se asuma e mai redusă. După interviul acesta, mi-am pierdut această convingere

News

De la Oana Zăvoranu la Ion Manole

Vara complică foarte mult imaginaţia şi aşa zbuciumată a oamenilor care îşi întreţin impresia că lucrează cu showbizul când se întâlnesc cu Sânziana Buruiană şi Daniela Crudu. Înţeleg că viaţa e stranie când ajung să publice imagini cu fătucile astea la plajă.

News

Obsesia sânilor

Ştirea nu e Roxana Ionescu dezbracată. Ştirea e Roxana Ionescu îmbrăcată. Cel mai greu de convins e să se îmbrace, nu să se dezbrace.

News

A suporta sau nu prostia

Am scris ieri un editorial în care explicam faptul că talentul e relativ. În relaţie cu toată ţara, câştigătorul e doar un băiat simpatic. Dacă-l compar cu Puya sau cu cei de la Paraziţii, pare ridicol.

News

Românii au talent?

O mare parte din parcursul emisiunii mi-a propus impresia că e nenorocire cu talentul. De la juriu, la actorul Pavel Bartoş, pe rând şi-au declinat pertinent absenţa talentului. Este incredibil cum poate fi cel din urmă trecut ca simpatic.

News

Florentina Fântânaru, dar şi Jean de la Craiova

Sâmbata asta m-a lămurit. A intrat prima dată în consevenţă cu numele emisiunii: dincolo de aparenţe. L-a invitat pe Jean de la Craiova.

News

Cum i-am cunoscut pe Sergiu Nicolaescu şi pe Szoby Cseh

Făceam la un moment dat, în cadrul unui format, o emisiune despre Sergiu Nicolaescu. L-am sunat şi l-am convins să-mi dea un interviu. Cu o zi înainte de ziua filmării, îl sun din nou. Nu mai voia. Îi povestesc despre ideea de promisiune şi se hotărăşte iar. Că bine. A doua zi, la ora stabilită, plec spre casa

News

Costin Mărculescu vs Carmen Pleşa

Puţini mă enervează la televizor mai coerent ca Mărculescu. Existenţa lui ca personaj public are legătură strict cu penibilul din care nu mai ieşim. E o problemă că lumea, atunci când mă refer la el, ştie despre cine vorbesc. Ca actor e un tip auxiliar. E ăla de-a scăpat broasca în “Liceenii”. Dacă strănuţi e posibil să-l ratezi ca prezenţă în film! Avem acest obicei recent şi tâmp de-a fi preocupaţi de auxiliar. Asistentele TV devin mai