News

Barack Obama împlineşte astăzi 60 de ani. Fostul preşedinte plănuieşte o petrecere cu sute de invitaţi, în plină pandemie

Barack Obama împlineşte astăzi 60 de ani. Fostul preşedinte plănuieşte o petrecere cu sute de invitaţi, în plină pandemie camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Barack Obama împlineşte astăzi, 4 august, 60 de ani.

O zi de naştere pe care o împarte cu Meghan Markle, soţia Prinţului Harry, care a împlinit 40 de ani. Numai că, dacă Ducesa de Sussex se spune că-şi va sărbători ziua fără mare tam-tam, după ce de-abia a născut-o pe Diana Lilibet în iunie, fostul preşedinte al SUA nu e deloc liniştit.

Ei bine, Barack îşi va marca ziua weekendul viitor, cu o petrecere de pomină la reşedinţa lui din Martha's Vineyard, Massachusetts, acolo unde sunte invitate sute de persoane. Şi asta într-o perioadă în care varianta Delta a Covid face ravagii în toată lumea, inclusiv în State. Obama a fost criticat pentru faptul că plănuieşte această petrecere-monstru, deşi noile reguli prevăd că toată lumea, inclusiv cei vaccinaţi, trebuie să poarte mască în interiorul spaţiilor publice din SUA.

Administraţia democrată de la Casa Albă s-a grăbit să-i ia apărarea fostul preşedinte, secretarul de Jen Psaki declarând, luni, că petrecerea lui Obama va avea loc în aer liber şi va urma toate protocoalele locale şi federale de sănătate. Chiar şi-aşa, republicanii au sărit să-l critice pe fostul preşedinte democrat pentru faptul că are de gând să organizeze o petrecere care ar putea deveni un focar de infecţie, lucru inadmisibil pentru o administraţie care promovează distanţarea socială şi vaccinarea.

Comentarii

Modifică Setările