News

Beatrice Rancea, propusă pentru postul de director al Operei din Bucureşti

Beatrice Rancea, propusă pentru postul de director al Operei din Bucureşti

Cunoscuta regizoare este pe lista de opţiuni pentru soluţionarea scandalului de la instituţia din Capitală.

Beatrice Rancea

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunţat că are o soluţie pentru Opera Română: Beatrice Rancea. Propunerea ar fi fost făcută de către regizorul Andrei Şerban, iar regizoarea, care ocupă în prezent funcţia de director al Operei din Iaşi n-ar spune nu unei astfel de propuneri.

„Am discutat în această săptămână care a trecut de la prima mea întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor cu mai multe personalităţi importante ale scenei din ţară şi din străinătate, printre care maestrul şi profesorul Andrei Şerban (Columbia University). Domnia sa a vorbit despre nevoia unui nou proiect la Operă, neexcluzând chiar participarea sa la un asemenea proiect, aceasta fiind însă o problemă de viitor, condiţionată de negocieri şi de unele schimbări necesare cu caracter legislativ. Maestrul Andrei Şerban mi-a făcut recomandarea pentru doamna Beatrice Rancea, actualmente director al Operei din Iaşi, un profesionist de excepţie şi un manager de succes. Am vorbit cu Beatrice Rancea şi nu a refuzat, de principiu, această propunere. Voi face această propunere viitorului ministru al Culturii. Sper că şi angajaţii Operei române vor găsi căi de comunicare pentru a susţine această propunere a domnului Andrei Şerban şi că vor participa alături de conducerea nouă la un nou proiect al Operei. Iar noi, Guvernul, vom sprijini toate componentele acestui proiect“, a declarat Vasile Dîncu, pentru Agerpres.

10455760_10152823631820885_1996692900436470950_n

De cum a preluat frâiele Operei Naţionale din Iaşi, Beatrice Rancea, fostă jurată a concursului “Dansez pentru tine” şi a show-ului "Ham Talent", a lăsat tot şi s-a mutat într-o casă de serviciu, pusă la dispoziţie de primăria din oraş, în satul Valea Lupului, de unde face zilnic naveta. Soţul ei, Doru Rancea, care joacă pe scena teatrelor din Bucureşti, o vizitează la fiecare sfârşit de săptămână.

Modifică Setările