Beauty

Beneficiile cosmetice ale trandafirului sălbatic

Beneficiile cosmetice ale trandafirului sălbatic

Recunoscute pentru efectele miraculoase pe care le au asupra pielii, produsele cu trandafir sălbatic nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire. Află care sunt beneficiile pentru frumuseţe şi sănătate. Miranda Kerr iubeşte trandafirul sălbatic. Trandafirul sălbatic este cunoscut pentru proprităţile sale astringente, regenerante şi calmante, generând o întreagă industrie cosmetică. Uleiul extras din petale sau măceşe este folosit ca atare, pentru masaj, în diferite seruri şi creme, în măşti sau împachetări corporale.

De efectele benefice ale acestei plante se bucură şi celebrităţi precum Ducesa de Cambridge, Jennifer Lawrence, Jessica Alba ori Catherine Zeta-Jones, care folosesc de câţiva ani încoace uleiul cu extract din trandafir sălbatic. Asta în timp ce Miranda Kerr a lansat propria linie de cosmetice bio pe baza acestei plante miraculoase.

Miranda Kerr are propria linie de cosmetice pe bază de ulei de măceşe.

Iată ce proprietăţi are trandafirul sălbatic în cosmetică.

1. Tratează acneea
Datorită proprietăţilor de calmare, antibacteriene şi antiinflamatorii, extractul natural de trandafir ajută la curăţarea porilor, la calmarea iritaţiilor, la diminuarea aspectului eczemelor şi la tratarea acneei.

2. Antioxidant şi cicatrizant
Trandafirul sălbatic conţine cantităţi mari de vitamina C, care protejează celulele pielii de acţiunea factorilor externi dăunatori, cum ar fi radiaţiile solare. Totodată, este un regenerant natural şi ajută tenurile mature, cu pete pigmentare, îmbunătăţind elasticitatea pielii şi ajutând la cicatrizarea rănilor.

3. Hidratatează şi tonifiază
Produsele naturale cu trandafiri ajută la hidratarea în profunzime a pielii, care devine netedă şi catifelată. Extractul de trandafir este indicat în special persoanelor cu pielea sensibilă, deoarece zaharurile din petale creează o senzaţie liniştitoare. Efectul astringent al extractului de trandafir ajuta la strângerea porilor şi la restabilirea supleţii pielii.

4. Un excelent antirid
Uleiul pur din seminţe de măceşe (fructele trandafirului sălbatic) este unic printre conţinutul cel mai mare în retinol (vitamina A) şi prin conţinutul ridicat în vitamina C, ambele cu efecte dovedite de întârzierea îmbătrânirii pielii. Astfel, ajută la regenerarea celulelor şi creşte nivelurile de colagen şi elastină, făcând ca pielea să devină mai moale şi mai fermă şi reducând ridurile fine.

5. Întăreşte unghiile
Acelaşi ulei din seminţe de măceşe hidratează intens şi în profunzime, refăcând structura celulară şi ducând la rezistenţa unghiilor.

6. Ameliorează vergeturile
Vitaminele şi acizii graşi din trandafirul sălbatic menţin supleţea pielii, prevenind şi tratând apariţia vergeturilor.

7. Relaxant
Parfumul intens şi natural ajută la relaxarea corpului şi a minţii, asigurând o experienţă plăcută şi o îmbunătăţire a stării de spirit. Tocmai de aceea, este folosit şi în apa de baie şi în tratamentele de aromaterapie.

Modifică Setările