News

Beyoncé a recunoscut că a copiat-o pe coregrafa belgiană

Beyonce a recunoscut că o parte dintre mişcările de dans din videoclipul piesei sale, "Countdown", sunt inspirate de la coregraful belgian Anne Teresa De Keersmaeker, care a acuzat-o pe vedetă de plagiat.

Anne Teresa a ameninţat că se va adresa justiţiei pentru a rezolva acest caz clar de plagiat, după ce Beyonce a copiat o serie de mişcări de dans din baletul său, "Rosas danst Rosas".
"Este clar că baletul Rosas danst Rosas este una dintre sursele de inspiraţie pentru videoclipul meu. Am apelat la mai multe surse de inspiraţie pentru a aduce la viaţă mesajul acestei piese. O altă sursă de inspiraţie pentru mine a fost filmul Funny Face, cu legendara Audrey Hepburn. Însă principala mea sursă de inspiraţie au fost anii '60 şi '70, cu Brigitte Bardot, Andy Warhol, Twiggy şi Diana Ross", a declarat Beyonce.

Beyonce şi-a lansat noul videoclip joia trecută, în SUA. "Nu ştiam nimic despre asta. Nu sunt supărată, dar este totuşi vorba de un plagiat. Este un furt. Trebuie să spun că este şi cam lipsit de politeţe. Este lipsit de politeţe pentru că nici măcar nu şi-au dat silinţa să ascundă cumva mişcările furate. Probabil că au crezut că le este permis să o facă pentru că Beyonce este o celebritate. Dacă mă simt onorată? Am văzut copii de şcoală imitându-mi mişcările şi lor le ieşea mult mai bine", a comentat De Keersmaeker.