News

Bianca Brad vă invită astăzi la Ziua Părinţilor de Îngeri

Bianca Brad vă invită astăzi la Ziua Părinţilor de Îngeri

În amintirea fetiţei sale, Emma Nicole, dar şi a tuturor copiilor plecaţi prea curând din această lume, Organizaţia E.M.M.A. organizează astăzi un eveniment de suflet, în 17 oraşe din ţară şi 4 din străinătate.

Şi în acest an, cei care au pierdut un copil sau care sunt solidari cu durerea părinţilor rămaşi fără odraslele lor sunt aşteptaţi să participle la singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume, de acest gen.

Aflat la a şasea ediţie, evenimentul aflat sub patronajul Organizaţiei E.M.M.A. („Eternul Miracol Materna Alinare”) se va desfăşura simultan în 17 oraşe din ţară şi alte 4 din Anglia, Franţa şi Germania.

Astfel, începând cu ora 17.30, părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 21 de oraşe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

În Bucureşti, evenimentul se va desfăşura în Parcul IOR, la intrarea dinspre intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii.

„Credem că această schimbare marchează o nouă etapă în evoluţia Organizaţiei E.M.M.A. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet, încet lumea începe să înţeleagă care este rolul şi misiunea noastră, să privească cu alţi ochi Părinţii de Îngeri şi, prin alegerea unei locaţii deschise publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea să fie mai aproape de noi, mai uşor“, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

„Ca în fiecare an, ţi anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei“, explică Bianca Brad.

„Din proprie experienţă, ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii“, a mai spus aceasta, făcând referire la tragedia prin care ea însăşi a trecut când a pierdut o fetiţă, pe Emma Nicole.

Şi tot în memoria minorilor trecuţi în nefiinţă, copiii din corul Nostalgia vor susţine un minirecital.

Ora de începere pentru toate locaţiile din ţară va fi 17.30.

Locaţiile de desfăşurare a evenimentului în oraşele din România sunt următoarele:

BUCUREŞTI – Parcul IOR (intrarea dinspre intersecţia străzilor Câmpia Libertăţii cu Baba Novac)

BAIA MARE - în faţa Muzeului de Etnografie (lângă stadion)

BRAŞOV – Parcul Central Titulescu

BUZĂU – Parcul Crâng

CLUJ NAPOCA – Piaţa Mihai Viteazul

CONSTANŢA – Statuia Libertăţii din Piaţa Primariei

DEJ – Parcul mic din Piaţa Bobâlna

FETEŞTI – Părculeţul Central, lângă Catedrala Sf. Treime

GALAŢI – Parcul Mihai Eminescu

IAŞI – Curtea Bisericii Sf. Ştefan din Tomeşti

ORADEA - Orăşelul Copiilor – Parcul Rogerius

PETROŞANI– Parcul Carol Schreter

PITEŞTI - Parcul Primăriei, cu sprijinul Asociaţiei „Sprijin pentru viaţă”

SATU MARE – Piaţa Libertăţii (în faţa statuii Vasile Lucaciu)

SIBIU – Parcul Sub Arini (la statuia lui Mihai Eminescu)

TÂRGU JIU - Piaţa Prefecturii, la Catedrală

TIMIŞOARA – Parcul Crucii

Comentarii

Articole asemănătoare

Elena Cârstea răbufneşte

News

Elena Cârstea răbufneşte

După mai mulţi ani în care a stat departe de scena din România, cântăreaţa a decis să clarifice unele lucruri care au apărut despre ea în presa autohtonă. Nu de alta, dar tot se apropie sfârşitul anului, un moment al bilanţului şi al încheierii unor socoteli mai vechi.

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

TV

FOTO Teo şi-a adus fetiţa în platou

Ieri, invitata de onoare de la “Teo Show” a fost Maia, fetiţa gazdei emisiunii, care s-a descurcat excelent în faţa camerelor de filmat şi n-a ezitat să-şi pună mama în dificultate.

România, promovată din nou de Prinţul Charles

News

România, promovată din nou de Prinţul Charles

Două noi episoade ale miniseriei "Wild Carpathia", în care România este descrisă de britanici ca fiind un colţ de rai al Europei, sunt pe cale să fie finalizate, iar Prinţul Charles va apărea într-un nou interviu.

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

News

Ce dar au oferit principii României la nunta regală din Luxemburg?

De la căsătoria prinţului moştenitor al Luxemburgului, Guillaume, cu contesa belgiană Stéphanie de Lannoy nu puteau lipsi membri familiei regale din România