Vedete

Blestemul Corbului. O altă tragedie pe modelul celei cu Alec Baldwin, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Brandon Lee

Blestemul Corbului. O altă tragedie pe modelul celei cu Alec Baldwin, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Brandon Lee camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Hollywood-ul este gzuduit, astăzi, de tragedia care a avut loc pe platourile de filmare ale peliculei Rust, în New Mexico, acolo unde directoarea de imagine Halyna Hutchins a împuşcată mortal, din greşeală, de actorul Alec Baldwin, ca urmare a unei scene în care acesta folosea o armă.

Femeia a fost transportată de urgenţă la spital, dar a murit în urma rănilor severe, spre disperarea lui Alec Baldwin, care a fost traumatizat de eveniment.

Tragedia ne aduce aminte de una asemănătoare, care a avut loc în anul 1993 şi în urma căreia şi-a pierdut viaţa talentatul actor Brandon Lee. Fiul legendarului artist de arte marţiale Bruce Lee era, în acea perioadă, un star în devenire la Hollywood, înainte ca un accident la filmările pentru pelicula The Crown să-i curme viaţa. Mai erau opt zile până la sfârşitul filmărilor şi încă două săptămâni până când Brandon Lee urma să se căsătorească cu logodnica sa, Dianne Eliza Hutton, cu care avea o relaţie de trei ani.

Actorul filma o scenă în care personajul său era ucis de un răufăcător, când un glonţ care trebuia să fie orb, din arma folosită pe platouri, s-a dovedit a fi adevărat, acesta fiind tras în abdomenul starului de către acorul Michael Massee. Glonţul îi pătrunsese prin partea dreaptă a abdomenului şi-i perforase stomacul oprindu-se în şira spinării. Transportat imediat la un spital din Wilmington, North Carolina, Brandon este operat de urgenţă timp de şase ore, însă, în cele din urmă, este pronunţat decesul actorului de doar 28 de ani.

În urma anchetei, s-a concluzionat că a fost vorba despre o eroare fatală: după ce stocul de gloanţe oarbe pentru filmări se epuizase, cineva a venit cu ideea de a se folosi cartuşe goale, obţinute prin îndepărtarea manuală a gloanţelor din vârfurile cartuşelor obişnuite. În acest fel, acestea deveneau inofensive. Din neatenţie, cel care s-a ocupat de acest lucru a uitat un cartuş plin, care s-a nimerit în încărcătorul pistolului Magnum folosit la scena cu Brandon Lee.

Comentarii

Modifică Setările