Case Regale

Blestemul familiei Bowes-Lyon. Existenţa scandaloasă a rudelor materne ale Reginei Elisabeta

Blestemul familiei Bowes-Lyon. Existenţa scandaloasă a rudelor materne ale Reginei Elisabeta camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

După ce verişorul de-al doilea al suveranei Angliei a fost acuzat, zilele trecute, de tentativă de viol, oamenii au început să-şi pună întrebări despre familia reginei din partea mamei.

De ce sunt atâtea intrigi şi scandaluri legate de rudele Reginei-Mame, cea care i-a dat naştere actualei suverane? Cel mai recent, contele Simon Bowes-Lyon, de 34 de ani, verişorul de gradul doi al Reginei Elisabeta, este pasibil de închisoare după ce a încercat să violeze o tânără pe care o invitase în reşedinţa scoţiană a familiei sale, Castelul Glamis. Este locul în care a copilărit mama Reginei Elisabeta şi-n care s-a născut sora ei mai mică, Prinţesa Margaret.

Cum spuneam, este vorba despre o familie, Bowes-Lyon, care a fost în mijlocul a numeroase scandaluri, de-a lungul timpului. Cel mai dureros dintre toate le are în centru pe verişoarele uitate ale Elisabetei a II-a, Katherine şi Nerissa Bowes-Lyon, care, la vârstele de 15 şi 22 de ani au fost închise într-un azil pentru bolnavi mintal, pentru ca lumea să nu afle despre handicapul lor şi să păteze imaginea familiei regale. În 1941, după ce au fost internate, acestea au fost declarate ca fiind decedate, pentru a nu ieşi la iveală secretul… ruşinos.

La rândul lui, tatăl acestui Simon Bowes-Lyon, Michael Fergus, a fost şi el un personaj controversat, care s-a luptat cu dependenţa de alcool, a fost căsătorit de trei ori şi, o odată, a fost prins în compania unor prostituate dintr-un imobil denumit Zona Plăcerii. Şi când te gândeşti că acest bărbat, cu titlul de Conte de Strathmore şi Kinghorne, a fost considerat şeful familiei scoţiene a Reginei Elisabeta, având onoarea să meargă în urma Prinţului Charles şi a Prinţului William la înmormântarea mătuşii sale, Regina-Mamă Elisabeta!

După ce s-a aflat despre maratonul sexual de patru zile al tatălui acestui Simon cu trei prostituate, în timpul căreia contele a bârfit casa regală, prima soţie a acestuia a divorţat de el, acţiune care a pătat şi mai mult reputaţia acestei familii nobile ce a dat, printre altele, şi o regină.

Chiar şi Regina-Mamă Elisabeta, mama actualei suverane, a fost o femeie controversată, mulţi acuzând-o de snobism şi rasism şi de cheltuieli excesive şi nefondate ale banului public.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările