News

Blestemul lui Harry Potter: 9 actori din celebra franciză au murit

Blestemul lui Harry Potter: 9 actori din celebra franciză au murit

De la începutul poveştii cinematografice a lui Harry Potter în 2001, celebra franciză a adunat milioane de fani în întreaga lume. Multi dintre actorii care au interpretat personaje îndrăgite de ei au dispărut, însă - doi dintre ei chiar în ultima lună

Helen McCrory

Actriţa s-a stins din viaţă pe 16 aprilie, la 52 de ani, pierzând bătălia cu cancerul. McCrory a fost distribuită în rolul lui Bellatrix Lestrange în "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" în 2007, dar s-a retras pentru că era însărcinată, fiind înlocuită de Helena Bonham Carter. McCrory a revenit, însă, doi ani mai târziu, în "Half-Blood Prince" pentru a o juca pe sora lui Bellatrix, Narcissa Malfoy.

Paul Ritter

Actorul a trecut şi el în nefiinţă anul acesta, după o luptă dusă în secret cu o tumoare pe creier. Ritter a murit pe 5 aprilie, fiind cunoscut de fanii Harry Potter pentru interpretarea lui Eldred Worple, în "Harry Potter and the Hald-Blood Prince" din 2009. Actorul avea 54 de ani.

Rob Knox

El l-a jucat pe Marcus Belby în acelaşi "Half-Blood Prince" - şi s-a stins din viaţă la doar 18 ani, în 2008. Tânărul actor a pierit într-un incident şocant: a fost înjunghiat la ieşirea dintr-un club londonez, acolo unde s-a implicat într-o altercaţie violentă pentru a-şi apăra fratele. Knox s-a aflat acolo cu patru prieteni, care au fost, la rândul lor, grav răniţi. Ucigaşul lui Rob, un bărbat de 22 de ani, pe nume Karl Bishop, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Tânărul a murit la doar câteva zile după ce încheiase filmările pentru Harry Potter.

Dave Legeno

Dave a plecat dintre noi la vârsta de 50 de ani, în 2014, în urma unui accident de hiking în Death Valley, California. Trupul lui a fost găsit într-o zonă izolată de către alţi doi hikeri. El l-a interpretat pe Fenrir Greyback în "Half-Blood Prince". 

Alan Rickman

Celebrul Severus Snape, aşa cum l-au îndrăgit fanii în toate producţiile din franciză, a fost jucat de Alan Rickman, un actor apreciat pentru multe alte roluri. La patru ani de la încheierea filmărilor pentru franciză, Alan a fost diagnosticat cu cancer pancreatic - decedând pe 14 ianuarie 2016, cu puţin înainte de a împlini 70 de ani.

Verne Troyer

Goblinul din prima producţie Harry Potter a fost jucat de un actor ce se confrunta de mulţi ani cu alcoolismul şi depresia. În 2018, la 49 de ani, a fost internat cu intoxicaţie alcoolică - în acel an, pe 22 aprilie, Verne dându-şi ultima suflare după ce i-au cedat mai multe organe. 

John Hurt

Actorul l-a jucat pe Mr. Ollivander în primul Harry Potter, revenind apoi în 2010 şi 2011, în "Harry Potter and the Deathly Hollows: Part 1 & Part 2". La patru ani după ce a încheiat filmările, asemenea lui Alan Rickman, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic - a murit doi ani mai târziu, pe 25 ianuarie 2017, la trei zile după ce a împlinit 77 de ani.

Richard Griffiths

El l-a jucat pe unchiul lui Harry, Vernon Dursley, în cinci dintre filmele francizei. În 2013, însă, s-a stins din viaţă după o serie de complicaţii suferite în urma unei operaţii pe inimă. 

Richard Harris

Interpretul faimosului Albus Dumbledore a plecat şi el dintre noi. El a jucat personajul în primele două producţii, dar nu a mai putut reveni după ce a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer al sistemului limfatic. A murit din această cauză la 72 de ani, pe 25 octombrie 2002.

Foto: Profimedia, Getty Images

 

 

Comentarii

Modifică Setările