News

Bon Jovi atacă iTunes

Într-un interviu acordat revistei britanice "Sunday Times", artistul îl acuză pe Steve Jobs că ar fi omorât industria muzicală prin dezvoltarea magazinului virtual iTunes.

Bon Jovi este dezămăgit de faptul că oamenii nu mai cumpără CD-uri şi preferă să downloadeze melodiile de pe internet.

„Copiii din ziua de azi pierd toată emoţia descoperirii unui nou album. Emoţia de a-şi pune căştile, de a seta volumul la 10, ţinând în mână carcasa, de a închide ochii şi de a se lăsa pierduţi în album. Şi frumuseţea de a-ţi cheltui alocaţia pe un album, bazându-te doar pe coperta de pe carcasă, fără să ştii cum sună de fapt“, a spus cu tristeţe Bon Jovi.

Iritat de faptul că nici industria muzicală nu mai e ce-a fost odată, artistul se revoltă împotriva noului trend, care exclude din obiceiul cumpărătorului plăcerea de a umbla prin magazinele de gen, de a testa ad-hoc un album şi de a fi colecţionar de discuri, casete, CD-uri şi DVD-uri.

„Erau nişte vremuri frumoase. Îmi pare rău că vorbesc ca un om bătrân, dar chiar sunt şi ţineţi minte cuvintele mele: când generaţia viitoare o să întrebe «Ce s-a întâmplat?» veţi şti cine e vinovatul. Steve Jobs este personal responsabil pentru că a omorât industria muzicală“, a comentat el pentru publicaţia britanică.

Revolta lui Bon Jovi se justifică prin existenţa unui număr tot mai mare de utilizatori de iTunes, un magazin virtual care aparţine companiei Apple şi care are la bază o aplicaţie software utilizată pentru redarea şi organizarea fişierelor muzicale audio şi video.

Totuşi, adevăraţii fani îşi pot vedea idolii evoluând live în concerte. Românii se vor bucura de prezenţa lui Bon Jovi pe scena din Bucureşti într-un megaconcert organizat pe 10 iulie, în Piaţa Constituţiei. Totuşi, adevăraţii fani îşi pot vedea idolii evoluând live în concerte. Românii se vor bucura de prezenţa lui Bon Jovi pe scena din Bucureşti într-un megaconcert organizat pe 10 iulie, în Piaţa Constituţiei. Biletele sunt disponibile exclusiv în reţeaua Eventim şi au preţuri cuprinse între 160 şi 480 de lei. Pentru concertul Bon Jovi, se organizează transport special, pentru care se pot achiziţiona vouchere de transport din principalele oraşe ale ţării.

Foto: Facebook