News

Bono nu mai poate cânta la chitară!

de admin

Faimosul solist al trupei U2 trece prin chinuri teribile pentru un muzician de talia lui. Se străduieşte fără succes să-şi revină după un accident de bicicletă suferit în Central Park, din New York, în urma căruia nu-şi mai poate folosi o mână!

Ai fi zis că accidentele de bicicletă nu pot fi chiar atât de periculoase, dacă nu e implicat şi un autovehicul? Ei bine, Bono a căzut de pe bicicletă în luna noiembrie şi nici acum nu poate să cânte la chitară. Şi-a fracturat un braţ în şase locuri, iar în ciuda faptului că a trecut printr-o operaţie şi urmează şi terapie, nu s-a putut împrieteni din nou cu instrumentul muzical. Iar doctorii spun că cel puţin o jumătate de an de acum încolo tot aşa va fi.

"Simt ca şi când ar fi mâna altcuiva", a declarat el pentru New York Times. "Am senzaţia că experimentez rigor mortis. Nu-mi pot îndoi degetele. Mi-au spus că nervii se vindecă foarte încet, cam un milimetru pe săptămână, deci cel mai optimist scenariu ar fi că-mi voi reveni în 13 luni de-acum încolo, dacă-mi voi reveni!" În ciuda acestei suferinţe, rockerul de 54 de ani se pregăteşte de un turneu în Canada cu trupa sa.

"Când am căzut, acum cinci luni, îmi ieşise osul antebraţului prin geacă... Şi uite că refacerea este mult mai grea decât mi-aş fi închipuit. Dar oare Jimmy Page are un cot din titan, cum am eu acum?" Bono a mai explicat că a mai avut un accident în urmă cu patru ani, chiar de ziua lui, când împlinea 50 de ani, tocmai fiindcă în acea zi a exagerat cu boxul şi ciclismul, ca să compenseze pentru cantitatea mai mare de alcool pe care ştia că o va consuma, cu ocazia sărbătoririi. Iar acum, spune Bono, a înţeles că n-a învăţat nimic din acea experienţă şi nu a devenit, de fapt, mai atent la ce se expune cu bicicleta, aşa cum a promis atunci că va face.

Foto: WENN