News

Bradley Cooper şi Irina Shayk mimează fericirea?

Bradley Cooper şi Irina Shayk mimează fericirea?

Sunt cuplul momentului, dar surprinzătoarea lor expunere publică pare că se datorează succesului lui profesional şi nu presupusei logodne sau nunţi dintre topmodelul rus şi mult prea dificilul actor.

Acesta pare anul lui Bradley Cooper (44)! Cu toate că sezonul galelor cinematografice de-abia a început, starul hollywoodian a stabilit deja un adevărat record cu A Star Is Born, primind nu mai puţin de cinci nominalizări BAFTA pentru actorie, regie, scenariu, compoziţie muzicală şi producţie, lucru nemaiîntâlnit până acum în istoria de 72 de ani a decernării premiilor englezeşti, care echivalează Oscarurile americane. Şi, în toată euforia momentului, când eforturile îi sunt din plin răsplătite şi cel mai mare vis al actorului – acela de a ajunge regizor – i-a fost îndeplinit, Bradley se prezintă pe fiecare covor roşu afişând un zâmbet larg şi o femeie frumoasă la braţul său. Este nimeni alta decât Irina Shayk (33), mama unicului său copil şi iubita lui. Sau logodnica ori chiar soţia, nimeni nu ştie cu adevărat. Pentru că zvonurile privind o eventuală logodnă sau chiar nuntă între cei doi s-au înteţit după ce, pe 13 ianuarie, Irina a publicat pe Instagram o fotografie în care se vedea clar un inel sau o verighetă pe inelarul ei. La polul opus, există destui cârcotaşi care nu se lasă păcăliţi de drăgălăşenia subită a gesturilor lor publice şi susţin cu tărie iminenţa despărţirii dintre actor şi model, cauzată de certurile aprige dintre ei.

Dar să revenim la prezentul amoros al actorului! „Ce pereche frumoasă formează pe covorul roşu!“, „Cât de îndrăgostiţi sunt, de-abia îşi pot ţine mâinile departe unul de altul!“, spun la unison toţi cei care i-au văzut pe amorezi la Globurile de Aur şi, doar câteva zile mai târziu, la National Board of Review Awards Gala, unde Cooper a primit de la Steven Spielberg premiul pentru Cel mai bun regizor al anului. Şi admiraţia la adresa acestui golden couple creşte pe măsură ce fac şi ei paradă de relaţia lor pe covorul roşu. Bifează împreună toate evenimentele posibile, în ciuda obiceiului de până acum de a-şi ţine idila departe de curiozitatea presei şi a publicului. În toţi cei aproape patru ani de relaţie n-au apărut împreună pe covorul roşu de atâtea ori ca în ultimele săptămâni. Mai mare dovadă de dragoste chiar că nu există pentru un cuplu care pare că, în sfârşit, îşi validează idila! Sau poate chiar mariajul! Zâmbesc amândoi în lumina blitz-urilor fotografilor, sunt grijulii şi tandri unul cu altul, ce mai, e limpede că sunt mai fericiţi ca niciodată! Întocmai cum spunea şi Steven Spielberg când i-a înmânat unul dintre numeroasele premii obţinute cu A Star Is Born, poate că este cu adevărat un nou început pentru cel care a avut mai toate frumuseţile de la Hollywood (de la Cameron Diaz şi Olivia Wilde la Renée Zellweger şi posibil chiar Jennifer Lopez), dar n-a reuşit s-o transforme pe niciuna dintre ele în femeia cu care să-şi petreacă tot restul vieţii.

Evident că legendarul regizor se referea la debutul regizorial al lui Cooper şi la promiţătorul lui viitor profesional, care se iţeşte la orizont odată cu succesul acestui film, însă noi putem extrapola. Putem presupune că noua şi surprinzătoarea expunere publică a cuplului Cooper-Shayk nu marchează numai gloria lui profesională, ci confirmă şi fericirea lor actuală. Şi de ce nu?! Doar au o minunăţie de fetiţă împreună, Lea De Seine pe numele ei, şi cariere de top, el făcându-şi cu brio debutul regizoral, în timp ce ea se numără printre cele mai mari modele internaţionale, fiind prima rusoaică de pe co-perta Sports Illustrated (în 2011) şi un model Victoria’s Secret de toată admiraţia. Nimic nu pare să le lipsescă pentru a trăi fericiţi împreună până la adânci bătrâneţi. Şi atunci de ce întârzie nunta sau de ce nu s-au confirmat, până la urmă, zvonurile despre mariaj sau măcar logodnă? Înţeleg că discreţia este importantă pentru amândoi, dar, să fim serioşi, la cât de mult îşi doreşte rusoaica să pună mâna definitiv pe americanul desemnat în 2011 cel mai sexy bărbat în viaţă, secretul oficializării idilei lor nu s-ar fi putut păstra la nesfârşit.

„Părinţii mei s-au căsătorit acum mai bine de 20 de ani şi sunt modelele mele în viaţă“, spunea ea lucrurilor pe nume în octombrie 2016, când prezenta emoţionată rochii de mireasă şi era împreună cu actualul iubit de aproape doi ani. Cum spuneam, e atât de pregătită să facă marele pas! „Cu siguranţă că mi-ar plăcea să am familia mea, pentru că acesta e cel mai important lucru din lume“, a conchis aceasta. Culmea e că şi lui îi surâdea ideea însurătorii prin 2013, adică imediat după despărţirea de Zoë Saldaña: „Cred că sunt şi eu, ca mulţi alţi bărbaţi, un romantic. Părinţii mei sunt căsătoriţi încă din 1963, iar bunicii mei sunt la fel de fericiţi împreună. Cum să nu-mi doresc acelaşi lucru şi pentru mine?!“ Ce s-a întâmplat între timp? Alte sex simboluri s-au perindat prin viaţa lui, însă fără ni¬cio intenţie de a rămâne definitiv. Şi, dacă n-a fost vina lor pentru eşecul relaţiei cu Bradley, poate că a fost vina lui pentru un lung şir de rateuri sentimentale... Cum aşa? Am „săpat“ mult până să descoperim slăbiciunile starului hollywoodian! Semn că are un PR de excepţie şi nu neapărat că este el fără pată, staţi liniştiţi! Aşadar, mai ţineţi minte e-mail-urile acelea furate, în 2015, chiar din inbox-urile directorilor de la Sony Pictures şi făcute apoi publice?

A fost ditamai scandalul pe acest subiect la vremea respectivă. Ei bine, unele dintre ele îl vizau şi pe actorul nostru, care numai băiat de treabă nu părea din descrierea făcută de producători: „Sincer îţi spun că Bradley e ciudat rău şi e îngrozitor de greu să-l determini să joace cum trebuie!...“ Şi asta nu că i-ar fi lipsit talentul, ci pentru că personalitatea lui dificilă primează de multe ori, aşa cum susţine sus şi tare şi fosta lui soţie. Jennifer Esposito recunoaşte în cartea sa autobiografică, Jennifer’s Way, publicată în 2014, că-l considera pe Cooper „amuzant, deştept, înfumurat, arogant şi un manipulator înnăscut“. Cu toate astea, a acceptat să-i devină iubită şi, în ciuda rezervelor, să ajungă chiar la altar alături de cel care avea o latură „distantă şi afurisită şi-şi putea schimba temperamentul într-o secundă“. La scurt timp după nuntă, actriţa a intrat în depresie, motiv pentru care s-a înscris la un seminar organizat de un centru spriritual din L.A., lucru deloc agreat de soţul ei. „În numai câteva zile, s-a ales praful de mariajul nostru, iar, într-o săptămână, s-a terminat totul între noi. S-a întâmplat totul rapid, complet nepoliticos şi nemilos, aceasta fiind chiar reacţia pe care o aşteptam din partea lui“, povesteşte singura femeie care a purtat vreodată numele de familie al actorului.

Întrebat atunci cum de s-a încheiat, după numai cinci luni, căsnicia lui cu Esposito, Bradley n-a dat nimic din casă: „Pur şi simplu s-a întâmplat. A fost unul din lucrurile alea care... se întâmplă.“ Şi, ca să fie mai precis, a adăugat doar: „Nu era ce trebuia. Interesant cum… se întâmplă lucrurile, nu?“. În timp ce apreciem discreţia starului, nu putem să nu sesizăm cantitatea aproape inexistentă de informaţii oferite şi să blamăm intenţia ve-detei de-a ascunde adevărul. Un singur lucru interesant a rostit, totuşi, Cooper post-divorţ şi anume faptul că asemenea experienţă nu l-a determinat să se jure că nu va mai ajunge nici¬când la altar: „Să afirme cineva că eu nu m-aş mai însura niciodată, din cauza eşecului mariajului meu, este o glumă!“. Aşadar, Irina i-ar putea fi soţie? Adevărul e că a existat, la un moment dat, un inel de logodnă pe degetul ei! Sau cel puţin asta presupunea întregul mapamond că era minunata bijuterie de pe inelarul topmodelului, care mai şi semnăna leit cu inelul de logodnă al lui Kate Middleton. Prin 2016, Shayk a tot purtat inelul cu pricina în diverse ieşiri publice. Când n-a mai apărut public cu bijuteria, am ştiut cu toţii că n-a fost vorba despre nicio oficializare a relaţiei lor. Acum, am zărit iar un inel pe degetul ei – în poza de pe Instagram, remember?

Însă, până nu primim confirmarea că o logodnă sau o nuntă chiar a avut loc, pe loc repa¬us, oameni buni! E clar că Bradley ne fierbe la foc mic sau, cine ştie?!, Irinei îi ia mult timp până acceptă cererea în căsătorie a iubitului ei. Pentru că ar avea toate motivele din lume să cântărească bine orice propunere serioasă venită din partea lui. Şi nu mai amintesc aici tot veninul aruncat de fosta lui soţie odată cu publicarea autobiografiei ei, ci aduc în discuţie propriile lui declaraţii despre greşelile sale. Îl vedeţi acum plin de încredere în sine, impo¬zant, atrăgător şi plesnind de optimism? Ei bine, au fost vremuri când el era doar o umbră din acest Bradley Cooper de astăzi! Chiar la începutul carierei lui, prin 2001, când nu apăruse decât meteoric în serialul Sex and the City şi avea un rol tot mai neînsemnat în seri¬alul Alias, Bradley suferea crunt că nu reuşea şi el să se afirme la Hollywood. Ros de îndoieli şi măcinat de aspiraţii, actorul a intrat într-o depresie severă. „Pe nepusă masă, am ajuns să mă gândesc la sinucidere…“, a recunoscut el în 2013. Şi, ca să-şi adâncească parcă şi mai mult hăul din care nu putea ieşi, i-a cerut creatorului serialului Alias, J.J. Abrams, să-i scoată personajul din scenariu. Rămas fără job şi fără nicio oportunitate profesională la orizont, Bradley şi-a găsit refugiul în alcool şi droguri.

Avea 26 de ani şi următorii trei ani din viaţa lui şi i-a petrecut într-o decădere greu de imaginat: „Îmi sabotam singur viaţa! Şi, dacă voiam să continui să trăiesc, trebuia să-mi înfrâng dependenţa.“ Imediat după cea mai întunecată perioadă din viaţa sa, starul din A Star Is Born a întâlnit-o pe cea care i-a devenit singura soţie de până acum. Inutil să mai spunem că demonii care aproape că-i curmaseră viaţa l-au însoţit pe Bradley şi-n scurta şi dureroasa – de ambele părţi – căsnicie dintre cei doi actori. Dar, vorba lui, eşecul unui mariaj nu atrage după el un alt rateu marital! Contrar concluziilor de până acum, Cooper nu e singurul plin ochi de contradicţii! Shayk spune cu orice ocazie că se visează măritată şi cu casa plină de copii, însă acţiunile ei şi, mai ales, limbajul ei corporal demonstrează contrariul. Dacă luăm la puricat instantaneele surprinse de paparazii cu cei doi, există unele suspecte. Imaginile cu Bradley şi Irina la Wimbledon, când ea suspină uşor şi îşi şterge câteva lacrimi, în timp ce el se uită uimit la ea, au făcut înconjurul lumii în 2016. Şi zău dacă n-aş crede că alergia la polen i-a cauzat reacţia, însă alte fotografii cu frumoasa brunetă îmbufnată ţipă din toţi pixelii că există, de fapt, probleme în paradis. Chiar şi pe 7 ianuarie, la Globurile de Aur, când au uimit în mod plăcut audienţa cu atenţia pe care şi-o acordau reciproc, Shayk a fost surprinsă şi stând nepăsătoare în timp ce el încerca, fără succes, să o ţină pe iubita sa de mână. Un alt exemplu că ceva e în neregulă între ei doi ni l-au oferit amorezii chiar după lansarea primului film regizat de el, când au ieşit să ia masa în oraş.

„Abia dacă-şi vorbeau unul altuia la începutul mesei“, punctează un martor. „Mai târziu, ea a început să privească nepăsătoare undeva în lateral, iar el trosnea şi pufnea întruna“, continuă acesta să toarne gaz pe focul deja aprins. Oare care să fi fost subiectul de conversaţie la acea cină? Realizările lui recente? Nici vorbă! Evoluţia emoţionantă a fetiţei lor de nici doi ani? Slabe şanse! Atunci poate frustrările ei de mămică nemăritată? Tot ce se poate! Şi, din păcate, devine tot mai dificil să-şi vadă visul cu ochii, după ce partenerul ei trăieşte, zilele astea, dezamăgirea vieţii lui, nefiind no¬minalizat la Oscar pentru Regie.

foto guliver/getty images, profimedia, instagram