Lifestyle

Brigitte Bardot, diva care a scos din anonimat staţiunea de lux Saint-Tropez

Brigitte Bardot, diva care a scos din anonimat staţiunea de lux Saint-Tropez

În imaginarul colectiv, Saint-Tropez a rămas strâns legat de Brigitte Bardot. Fata în bikini, care a scandalizat morala anilor ’50, a făcut acest loc faimos şi, cu ţinutele lejere în care apărea pe străduţele şi plajele din Saint-Tropez, a dat naştere unui trend în modă rămas în vogă până în zilele noastre: riviera chic.

Bardot s-a născut în 1934 într-o familie franceză destul de înstărită. Şi-a petrecut copilăria în apartamente pariziene luxoase şi verile în sudul Franţei, uneori chiar la Saint-Tropez. În anii războiului şi imediat după s-a pregătit pentru o carieră în balet, însă a ajuns în cele din urmă în modă. A fost remarcată în 1949 şi a apărut în pictoriale din revistele „Elle” şi „Le Jardin des Modes”, iar apariţia în presă a atras atenţia regizorului Marc Allégret, care i-a oferit un rol într-un film. 

Astfel, Brigitte şi-a făcut debutul în cinema la vârsta de 15 ani. În următorii patru ani, a apărut în mai multe pelicule, inclusiv în „Manina, la fille sans voiles” (Manina, fata fără voaluri, 1953), în care a filmat scene îmbrăcată doar în bikini. Costumele de baie de tip bikini abia apăruseră de câţiva ani şi încă atrăgeau foarte multe critici din partea celor mai conservatori. Naturaleţea fetei, look-ul deloc ingenuu şi senzualitatea înnăscută au fost remarcate încă de atunci, când Brigitte avea doar 17 ani. Aceleaşi caracteristici aveau să o facă faimoasă peste alţi trei ani, odată cu filmul regizat de soţul ei, Roger Vadim, „Et Dieu Créa La Femme”.

Citeşte continuarea aici, pe historia.ro.