News

Brigitte Bardot şi-a abandonat fiul pentru un bărbat. Cum a tratat-o el la maturitate

Brigitte Bardot şi-a abandonat fiul pentru un bărbat. Cum a tratat-o el la maturitate camera-retro icon Vezi galeria 9 poze

Reuşea să câştige admiraţia tuturor atunci când apărea pe marile ecrane, dar dragostea fiul ei nu a obţinut-o niciodată.

Actriţa a aflat la 25 de ani că este însărcinată şi a făcut tot posibilul să avorteze. În Franţa aceste practice erau însă interzise, aşa că nimeni nu şi-a asumat acest risc. Actorul Jacques Charrier, tatăl copilului, a convins-o pe actriţă să renunţe la idee şi să se căsătorească cu el.

"M-am uitat la abdomenul meu plat ca la un prieten drag peste care urma să las capacul de la sicriu", a scris Bardot în autobiografia ei.

Ultimele luni de sarcină au fost un adevărat coşmar pentru Brigitte Bardot. Fotografii au înconjurat casa în care frumoasa blondă locuia, toţi dorind să o imortalizeze pe Bardot în această ipostază. Asta a făcut-o pe Brigitte să nu mai părăsească locuinţa. Chiar a decis să nască în apartament pentru că îi era teamă să meargă la spital. Fiul actriţei s-a născut pe 11 ianuarie 1960 şi a primit numele Nicolas.

În cartea pe care avea să o lanseze ulterior Brigitte îşi numeşte fiul nenăscut o "tumoră canceroasă de care a încercat să scape, lovindu-se în mod repetat în stomac’’. „Am început să urlu, să îi rog să îl ducă departe de mine de mine. Nu voiam să-l văd din nou”. Acestea au fost sentimentele pe care Brigitte le-a încercat după naştere. De asemenea, a refuzat să alăpteze bebeluşul. Ba mai mult, a mărturisit într-un interviu că ar fi preferat să nască un câine mic.

Reporterii au asediat-o acasă. Toată lumea îşi dorea o fotografie cu tânăra mamă. Un prieten de familie a făcut pozele şi acestea au fost publicate ulterior de toate tabloidele.

Soţul ei, Jacques Charrier, spera că Brigitte îşi va căpăta insinctele de mamă, dar actriţa îşi juca rolul doar atunci când făcea fotografii. Brigitte se temea că îşi va pierde farmecul, iar bărbaţii o vor vedea ca pe o mamă. Copilul îi simţea starea, aşa că plângea de fiecare dată când îl lua în braţe.

Curând, Brigitte a plecat cu actorul Sami Frey. După ce a aflat că a fost părăsit, soţul ei a cerut divorţul şi dreptul de a-şi creşte singur fiul. La proces, mama a refuzat să aibă grijă de copil: Brigitte credea că cineva trebuie să îi poarte de grijă, pentru ca ea să să se poată preocupa de copil.

Mai târziu, actriţa a încercat să-şi îmbunătăţească relaţia cu fiul ei, dar nu a mai fost cale de întoarcere. La 12 ani, Nicolas a venit să locuiască o perioadă cu cea care îi dăduse viaţă. La scurt timp,  Bardot l-a înapoiat tatălui său, asta după ce i-a explicat că nu poate avea grijă de el pentru că pregăteşte un eveniment social. După acel incident, Nicolas nu a mai vrut să-şi vadă mama timp de câţiva ani.

Când băiatul a crescut, Brigitte a încercat să repare legătura, dar fiul său nu voia să ştie de ea. Nicolas a studiat economia la Universitatea din Paris, dar avea şi o latură artistică. Iubea muzica, aşa că a învăţat să cânte la pian şi să compună piese. La 22 ani, Nicolas şi-a făcut  debutul în modeling. La un show a întâlnit-o pe Anne-Line Bjerkan, fiica unui diplomat. Cuplul s-a căsătorit în 1984, dar Brigitte Bardot nu a fost invitată la nuntă, ceea ce a supărat-o foarte mult.  

Curând, Nicolas şi Anne s-au mutat la Oslo şi au devenit părinţi. Brigitte era încă nedorită în familia fiului ei, aşa că nu ajunge să îşi cunoască nepoata. În 1990, se naşte cel de al doilea copil a cuplului, tot o fetiţă. La doi ani după aceea, Brigitte merge în Norvegia intenţionând să stabilească o relaţie strânsă cu fiul său, dar nu obţine decât un armistiţiu rece.

În 1997, Brigitte îşi publică memoriile, iar în familie izbucneşte un mare scandal. Fostul soţ şi fiul ei o dau în judecată pentru dezvăluirea secretelor de familie şi a insultelor aduse. Instanţa o obligă pe actriţă să plătească o amendă de 250 de mii de franci.

Când a ajuns la rândul lui bunic, Nicolas a fost întrebat de reporteri de ce nu se află în termeni buni cu mama sa. „Eu îmi iubesc familia, ea doar hainele de blană”, a fost răspunsul lui tranşant.

Cartea actriţei a fost tradusă în 18 limbi şi a câştigat două premii literare. Între timp, fostul ei soţ şi-a scris propria poveste despre căsătoria cu celebra actriţă, „My Response To Brigitte Bardot”.

„Prin această versiune îi fac o mare favoare. Într-un fel, o reabilitez. Dragostea ei pentru Nicholas este confirmată de scrisorile pe care le-a trimis şi pe care le-am păstrat. Cred  că pot conta mai mult decât ororile pe care le-a scris ”, a declarat Jacques Charrier la acea vreme.

 

 

Modifică Setările