News

Brigitte Macron a încălcat protocolul când l-a întâlnit pe Papa Francisc. Ce a omis cu vestimentaţia sa?

Brigitte Macron a încălcat protocolul când l-a întâlnit pe Papa Francisc. Ce a omis cu vestimentaţia sa?

Le président Emmanuel Macron et sa femme Brigitte - Le président de la République française et sa femme rencontrent le pape François au Vatican le 26 juin 2018. © Cristian Gennari / Vatican Pool / Bestimage Vatican City 26/06/2018 Pope Francis, receives the visit of Emmanuel Macron, president of the French Republic Brigitte Trogneux coniugata Macron Stefano Dal Pozzolo/Vatican Pool Emmanuel Macron; Pape François;Brigitte Macron Trogneux

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, au mers în audienţă la Papa Francis. Şi deşi întâlnirea a fost una fructuoasă, fiind şi-una dintre cele mai îndelungate întâlniri ale Suveranului Pontif, Brigitte Macron a atras atenţia într-un mod negativ asupra sa. Iată de ce!

Emmanuel Macron s-a întâlnit pentru prima dată cu Suveranul Pontif, din dorinţa de a ”repara legătura” dintre Biserica Catolică şi Franţa. Vizita s-a dovedit a fi o reuşită, Emmanul stând într-o întrevedere cu Papa Francisc mai bine de 50 de minute, aproape dublu faţă de cât a avut voie Donald Trump. Principalul punct al agendei intrevederii de la Vatican a fost situaţia imigranţilor care caută azil politic în Europa.

Alături de Emmanuel Macron a fost şi soţia sa, Brigitte. Aceasta, din păcate, a reuşit să dezamăgească cu apariţia sa, alegând să ”ocolească” dress-codul impus la o întâlnire cu suveranul pontif. Deşi a purtat într-adevăr o rochie neagră, cu mânecile lungi, şi care acoperă genunchii, Brigitte a omis să poarte şi-un voal pe cap, aşa cum se impunea.

E drept, specialiştii în etichetă spun că, din 1980, dress-code-ul în ceea ce priveşte întrunirile de la Vatican este puţin mai lejer. Înainte, toate femeile care se aflau în faţa suveranului pontif erau nevoită să poarte rochii lungi, negre, sobre şi celebrul voal din mătase, catolic, pe cap. Numai anumite regine şi prinţese din regiunile catolice aveau permis să poarte alb, acest privilegiu fiind cunoscut drept ”privilegiul albului”. De exemplu, Prinţesa Charlene, la întâlnirea din ianuarie 2017, şi-a exersat dreptul şi a purtat o creaţie într-o nuanţă de alb. La fel a făcut-o şi Camilla, Ducesa de Cornwall, în aprilie 2017, ori Regina Sofia a Spaniei.

Camilla, Ducesă de Cornwall
Regina Sofia a Spaniei

foto: Hepta

Modifică Setările