News

Cadoul dulce al lui chef Bontea pentru prietenii săi. Specialistul a dezvăluit reţeta unei delicioase prăjituri cu ciocolată

Cadoul dulce al lui chef Bontea pentru prietenii săi. Specialistul a dezvăluit reţeta unei delicioase prăjituri cu ciocolată camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Luna decembrie este şi luna cadourilor. De aceea, nici chef Bontea nu se lasă mai prejos şi le-a dăruit admiratorilor săi un cadou dulce.

Sorin Bontea a transmis pas cu pas realizarea reţetei. Nu este ceva complicat, cu puţine ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.

Ce a scris chef pe pagina sa de socializare.

”La ce vreme e afară, merge ceva dulce, nu?! Eu vă propun un mousse de ciocolată, care sigur o să vă însenineze ziua.

Blat

200 g făină

20 g cacao Nestle Dessert

100ml ulei de floarea soarelui

250 ml apă

100 g zahăr

o jumătate de linguriţă de praf de copt

un vârf de linguriţă de bicabornatesenţă de vanilie cu burbon

Peste făină punem cacao, bicarbonat, praf de copt şi zahăr.Punem apoi esenţa de vanilie, uleiul şi apa.Amestecăm bine până se topeşte zahărulÎntindem compoziţia pe o tavă cu foaie pergament.Punem la cuptor, 10 minute, la 180 grade

Mousse de ciocolată - o porţie

60 g ciocolată Nestle Dessert

10 g zahăr

15 ml frişcă lichidă

1 ou

Batem albuşul cu zahăr până se întăreşte şi îl lăsam la frigider.Punem ciocolata la bain marie, la topit. Când e gata, punem frişca lichidă şi apoi gălbenuşul.Omogenizăm conţinutul şi adăugam albuşul, puţin câte puţin.

Glazura1

50 ml frişcă

100 g ciocolată Nestle Dessert

Se pun la bain marie. Când se topeşte ciocolata, glazura este gata.”, a dezvăluit Sorin Bontea pe Facebook.

 

Comentarii

Modifică Setările