News

Cadoul oferit de Freddie Mercury lui Elton John înainte să moară. „La final, era aproape orb, prea slăbit ca să mai stea în picioare...”

Cadoul oferit de Freddie Mercury lui Elton John înainte să moară. „La final, era aproape orb, prea slăbit ca să mai stea în picioare...” camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Dispariţia liderului trupei Queen a venit ca un şoc pentru cei mai mulţi dintre noi. După ce-şi dusese formaţia cu culmile succcesului, Freddie şi-a dat ultima suflare în 1991, din cauza complicaţiilor cauzate de SIDA. Însă, nici în ultimele zile de viaţă, n-a renunţat la generozitatea care-l caracteriza.


În cartea sa, Love Is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS, publicată în 2013, Elton a scos la iveală un amănunt care a rămas neobservat până acum şi care are de-a face cu ultimele zile din viaţa lui Freddie Mercury.


The Rocketman a scris despre altruismul prietenului său, cu toate că era foarte bolnav ca să mai poată face orice fel de gest. „Freddie nu a anunţat public că avea SIDA până în ziua în care a murit, în 1991. Cu toate că era absolut spectaculos pe scenă, rivalizându-i pe Bowie şi Jagger, era extrem de discret în culise. Dar Freddie mi-a spus că avea SIDA la scurt timp după ce fusese diagnosticat, în 1987. Era distrus! Am văzut la mulţi dintre prietenii mei ce poate face această boală. Ştiam exact ce avea să-i facă lui Freddie şi el ştia la fel de bine”, a scris acesta în volumul său.


Cu toate că ştia că nu mai avea mult timp la dispoziţie, Mercury a continuat să cânte cu trupa şi şi-a păstrat cele mai multe obiceiuri pentru o perioadă cât mai lungă de timp. „A rămas acea persoană amuzantă, extravagantă şi extrem de generoasă pe care o ştiam cu toţii”.

Modifică Setările