News

Cadouri de 40.000$ pentru Obama, de la Sarkozy

Cadouri de 40.000$ pentru Obama, de la Sarkozy

Fostul preşedinte francez a fost foarte generos cu omologul său american, căruia i-a oferit în valoare de peste 41.000 de dolari (echivalentul a 31.500 de euro).

Conform unei liste emise de către Biroul de protocol din cadrul Departamentului de Stat, familia Sarkozy i-a oferit, printre altele, lui Obama, la 10 ianuarie 2011, un „sac mare de accesorii pentru golf Hermes, din piele neagră, cu lacăt şi cheie“, în valoare de peste 7.750 de dolari.

Alte cadouri oferite de fostul lider francez preşedintelui Obama au fost, conform aceleiaşi liste oficiale, obiecte de marochinărie de lux, pe lângă stilouri, vinuri vechi şi statuete.


Carla Bruni-Sarkozy i-a oferit, la rândul ei, soţiei lui Obama, Michelle, lămpi de cristal Baccarat, estimate la 5.500 de dolari, în timp ce "prima familie" a primit haine şi produse cosmetice, în valoare de 360,85, respectiv 401 dolari.

În total, cadourile oferite de Sarkozy lui Obama în 2011 au o valoare de 41.675,71 de dolari, adică 32.050,80 de euro la cursul actual, conform unui calcul AFP pe baza listei furnizate de Departamentul de Stat.

Foto: Reuters, WENN

Comentarii

Articole asemănătoare

FOTO François Hollande, primit cu mare fast la Casa Albă

News

FOTO François Hollande, primit cu mare fast la Casa Albă

Nici pe timpul vizitei întreprinse peste Ocean, acasă la Barack Obama, preşedintele francez n-a scăpat de ironii din partea presei cu privire la relaţia sa cu actriţa Julie Gayet.

News

Michelle Obama, la 50 de ani

Prima Doamnă a Americii îşi aniversează astăzi ziua de naştere. În cinstea ei, Barack Obama organizează o petrecere sâmbătă, dar detaliile vor rămâne secrete până mâine, pentru a nu strica surprizele puse la cale de organizatori.

News

Ce-are Michelle Obama cu homosexualii?

În principiu, nimic, doar că şi-a ieşit din fire la un dineu organizat de Partidul Democrat şi a ameninţat că va pleca, după ce o activistă gay a întrerupt-o în timp ce susţinea un discurs la Washington.

News

Cât câştigă soţii Obama?

Preşedintele american şi soţia sa au câştigat mai mult de o jumătate de milion de dolari anul trecut, chiar dacă venitul lor s-a redus considerabil faţă de anul precedent.

Vezi cum arată cea mai populară fotografie a cuplului Obama

News

Vezi cum arată cea mai populară fotografie a cuplului Obama

După aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, Barack Obama a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu el şi Michelle, care a făcut înconjurul lumii.

FOTO Noapte de vis pentru Obama

News

FOTO Noapte de vis pentru Obama

A fost o cursă strânsă între el şi contracandidatul său republican, Mitt Romney. Voturile s-au numărat până la unul în statele cu cei mai mulţi electori, dar America a decis: Obama rămâne la Casa Albă.

Sarkozy se retrage din viaţa publică

News

Sarkozy se retrage din viaţa publică

Dezamăgit de rezultatul nefavorabil de la alegerile de ieri, în urma cărora a pierdut fotoliul de preşedinte, Nicolas Sarkozy a decis să se retragă din politică şi să ducă o viaţă liniştită.