Royals

Care sunt cele mai ciudate reguli pe care moştenitorii regali trebuie să le respecte încă de la naştere

Care sunt cele mai ciudate reguli pe care moştenitorii regali trebuie să le respecte încă de la naştere camera-retro icon Vezi galeria 10 poze

Beneficiază de un statut special, pentru ei se fac numeroase concesii şi derogări, însă, încă din faşă, aceşti copii cu sânge albastru trebuie să se supună anumitor cutume, multe dintre ele vechi de secole.

 

Dacă micul Archie, fiul lui Harry şi al lui Meghan Markle, a scăpat de unele dintre ele, copiii lui William şi al lui Kate mai au încă multe de “îndurat” până când statutul de adult îi va salva. Iată o serie de reguli impuse din cele mai vechi timpuri. 

Naşterea copiilor regali trebuie anunţată în public. Imediat după venirea pe lume a unui moştenitor cu sânge albastru, o scrisoare oficială, semnată şi parafată, care conţine ora naşterii şi sexul copilului este expusă în faţa Palatului Buckingham, din respect pentru comunitatea care plăteşte taxe pentru… el. Urmează botezul, care este obligatoriu, Regina Angliei fiind conducătoarea bisericii. Orice membru al familiei trebuie botezat, lucru care i s-a adus la cunoştinţă şi lui Meghan înaintea nunţii din 2018.

Celebra ţinută de botez, rochia Honiton.

Ceremonia este ţinută de Arhiepiscopul de Canterbury, iar copilul este scufundat în apă sfinţită din Râul Iordanului. La ceremonia de botez trebuie să poarte celebra rochie Honiton, indiferent dacă sunt băieţi sau fete. Aceasta a fost introdusă în cutumele regale de către Regina Victoria, care şi-a îmbrăcat primul copil în ea. De atunci, toţi copiii regali au purtat-o. Ultimul care a respectat această regulă a fost fiul lui Harry, însă acum se poartă o replică, deoarece rochia originală este prea fragilă.

Comentarii

Modifică Setările