Royals

Carl Gustaf XVI al Suediei. Povestea unui rege actual cu trecut scandalos

Carl Gustaf XVI al Suediei. Povestea unui rege actual cu trecut scandalos camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Copiii lui, Prinţesa Victoria, Prinţesa Madeleine şi Prinţul Carl Philip, sunt foarte populari în regatul nordic.

Nu şi acest suveran oarecum fad, care ascunde un trecut de mare crai şi un apetit sexual greu de ghicit pe chipul lui inexpresiv. Avea doar 27 de ani când a devenit Rege al Suediei, în anul 1973. Cu doar doi ani mai mulţi decât avea Regina Elisabeta a II-a, atunci când a fost unsă suverană a Angliei. Cu toate acestea, tinereţea şi nepriceperea vlăstarului regal şi-au spus mai mult cuvântul în cazul lui Carl Gustaf, căruia nu i-a fost uşor să pozeze exemplar de pe tronul ţării nordice, aşa cum a făcut-o Elisabeta, când a primit coroana.

Scandalurile şi controversele s-au ţinut lanţ de regele care a împlinit 75 de ani pe 30 aprilie, unul care ascunde un trecut de playboy dependent de sex şi alcool. Când a preluat tronul regatului suedez de la bunicul său, Gustaf VI Adolf, Carl a făcut-o din poziţia unui tânăr căruia i-a lipsită toată viaţa figura paternă şi care-a fost obligat dintotdeauna să-şi ascundă emoţiile în public, dar şi în privat. Tatăl său, prinţul moştenitor Gustaf Adolf, a murit în anul 1947, la doar 40 de ani, într-un accident aviatic, pe când mezinul şi unicul său fiu, Carl, avea doar nouă luni. Nu este uşor ca de la o astfel de vârstă fragedă să fii tratat ca moştenitor al unui regat. Ei bine, când s-a întâmplat asta, tânărul monarh n-a fost pregătit să renunţe la stilul de viaţă de dinainte, unul care implica vizite regulate la petrecerile cu tentă sexuală ce se ţineau în cluburile unui Stockholm lipsit de inhibiţii.

Dezvăluirile au fost făcute în biografia din 2010 “The Reluctant Monarch”, în care se continua şi mai scandalos. Clubul la care era… abonat regele îi aparţinea unei persoane care n-ar fi trebuit să facă parte din anturajul unui aristocrat: un ex-gangster pe numele lui Mille Markovich. Acest club deţinea mai multe dormitoare în care escortele îşi făceau treaba cu clienţii lor din înalta societate. Ei bine, acest gangster de origine sârbă susţine că se află în posesia unor fotografii ale regelui împreună cu două femei goale în clubul sau mai bine zis bordelul său. Desigur că regele suedez făcea tot ce ţinea de el pentru ca aceste vizite să rămână secrete, cerând poliţiei suedeze să cureţe... după el, şi anume să distrugă orice dovadă a prezenţei sale acolo. "E dezgustător să afli că regele făcea nişte promisiuni ireale unor fete naive şi sărace, pentru a le convinge să facă sex cu el. Nu şi-a ţinut niciodată cuvântul cum că le-ar ajuta în carieră sau să obţină un anumit job, după ce primea ce voia de la ele", scrie jurnalistul Thomas Sjöberg, autorul explozivei biografii.

Aventurile scandaloase ale lui Carl Gustaf se întâmplau într-o vreme în care acesta îşi trăia primii ani de mariaj cu o femeie superbă, cu origini exotice, şi anume Regina Silvia, acum în vârstă de 77 de ani. Născută Silvia Renate Sommerlath în Heidelberg, Germania, dintr-un tată neamţ şi o mamă braziliancă, primele joburi ale Silviei au fost de traducător, iar asta i-a dat ocazia să-şi cunoască soţul. Cu ocazia Olimpiadei de Vară de la München din 1972, Silvia s-a angajat ca traducătoare şi hostessă pentru personalităţile importante prezente la evenimentul sportiv, printre care s-a numărat şi pe atunci prinţul moştenitor Carl Gustaf al Suediei. Fermecat de frumuseţea fetei, suedezul a invitat-o la masă chiar în ziua în care a cunoscut-o.

La început, Carl şi Silvia şi-au ţinut relaţia secretă, mulţi fiind de părere că femeia misterioasă cu care se vede regele suedez este, de fapt, Prinţesa Margareta a României, cu care s-a mai zvonit, în trecut, că s-ar iubi suedezul. Ambele femei erau brunete şi frumoase, de aici şi confuzia. De-abia în martie 1976 şi-a anunţat tânărul rege logodna cu nemţoaica Silvia, iar în luna iunie a aceluiaşi an, cei doi se căsătoreau la Catedrala din Stockholm. Privind pozele din tinereţe cu cei doi, ai zice că regele a tras lozul cel mare, luându-şi o nevastă ireproşabilă. Cert este că Silvia a câştigat o coroană, dar nu şi un soţ, căci aventurile extra-maritale ale lui Carl au debusolat-o încă din primii ani de căsnicie.

Şi nu s-au oprit la acei ani, ci s-au accentuat în deceniul ’90, atunci când Carl şi-a făcut un obicei din a călători în SUA, unde vizita cluburile de striptease, şi a început, colac peste pupăză, şi o aventură cu o vedetă pop din Suedia. Regina Silvia ştia şi tăcea. Este vorba despre fosta cântăreaţă pop Camilla Henemark, pe jumătate nigeriană, pe jumătate suedeză, acum în vârstă de 56 de ani, care susţine că, la sfârşitul anilor ’90, monarhul cu ochelari s-a îndrăgostit atât de tare de ea, încât i-a promis că-şi va abandona soţia, familia şi coroana şi vor fugi împreună pe o insulă din Pacificul de Sud. Evident că nu s-a ţinut de cuvânt.

“Depinde ce vrei să spui prin sex şi cluburi de striptease. Este o definiţie destul de largă”, a fost şubreda apărare a regelui, după apariţia acestor dezvăluiri, în 2010, unele care nu i-au zguduit prea tare tronul. Astăzi, peste trecutul dezgropat în urmă cu zece ani s-a depus, din nou, praful uitării, iar regele devenit de opt ori bunic se bucură în linişte de domnia începută atât de agitat.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările