News

Carmen Brumă semnalează! Top 3 greşeli care te pot îngrăşa în post

Carmen Brumă semnalează! Top 3 greşeli care te pot îngrăşa în post

Este expertă în alimentaţie sănătoasă şi programe de întreţinere corporală. Şi da, trage semnalul de alarmă, e aşa de uşor să te îngraşi în post. Proteina vegetală nu e la fel de săţioasă, în opinia expertei, drept pentru care mâncatul excesiv poate reprezenta o consecinţă.

Carmen Brumă: cum faci să nu te îngraşi în postul Paştelui. Top 3 greşeli alimentare care duc la surplus de kilograme

1.Prima greşeală a multor persoane care constată că s-au îngrăşat în post este excesul de carbohidraţi simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.

2.Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantităţi mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 calorii , dacă îl pui cu sticla peste o salată sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla şi ai lejer 3 linguri, adică 300 calorii, doar din ulei. Ideal este să foloseşti spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mâncare.

3.Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post gen şniţele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea conţin cantităţi mari de grăsimi şi de multe ori şi zahăr.

Carmen Brumă a explicat şi la Antena 3: "În perioada de Post există foarte multe persoane care se îngraşă. În mare, cele mai comune greşeli se referă la excesul de carbohidraţi. Toată lumea întreabă despre un produs dacă este de post, dar nu întreabă ce conţine. Dacă conţine o tonă de zahăr, grăsimi hidrogenate", atenţionează Carmen Brumă, posesoarea unui fizic de invidiat.

"Pentru că proteinele de origine vegetală nu au un grad de saţietate atât de ridicat, o altă greşeală la care se ajunge este ciugulitul. Cei mai mulţi dintre cei care ţin post, ciugulesc tot timpul: câte un covrigel, un pufulete, un cornulet de post. Şi nu estimează corect numărul de calorii şi ajung, evident, să se îngraşe. Neavând nişte mese foarte clare, mănâncă mult peste necesarul lor caloric. Deci stop ciuguleală. Cam patru ore între o masă şi cealaltă.

Mai există obiceiul de a ţine post negru până după apusul soarelui. Problema este că după apusul soarelui se întâmplă o masă mult prea copioasă. Un exces alimentar. Mănânci tot ce ai fi mâncat pe parcursul zilei. Aici soluţia este ori să iei o masă foarte uşoară. Sau să ţii pstul negru până a două zi dimineaţă.

Mai este şi cantitatea de ulei pe care de obicei o punem fără măsură."

 

Comentarii

Modifică Setările