News

Carmen Iohannis, apariţie neaşteptată la Sibiu, la biserică. Prima Doamnă a fost însoţită de preşedintele Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, apariţie neaşteptată la Sibiu, la biserică. Prima Doamnă a fost însoţită de preşedintele Klaus Iohannis camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Foarte rar o vedem în public pe Prima Doamnă a României. Carmen Iohannis a apărut în mod neaşteptat la biserică, duminică, 15 noiembrie, la braţul preşedintelui. Klaus Iohannis a mers la Sibiu pentru a fi alături de soţia sa. 

De ani de zile Prima Doamnă a României duce o viaţă discretă, departe de camerele de filmat, departe de lumea politică. A preferat să rămână la Sibiu, să fie profesoară, să educe elevii, nu l-a însoţit la Bucureşti pe Klaus Iohannis atunci când a devenit preşedintele ţării. 

Carmen Iohannis îşi însoţeşte soţul doar la evenimente importante, mai ales în străinătate. Iată că de data aceasta Prima Doamnă a României a avut o apariţie neaşteptată la biserică. A îmbrăcat o ţinută elegantă, un palton până la genunchi, deschis la culoare, o eşarfă verde deschis. Bineînţeles că a purtat mască de protecţie şi a preferat să îşi ascundă privirea în spatele unei perechi de ochelari de soare. 

Carmen şi Klaus Ioannis s-au rugat în biserica din Sibiu în data de 15 noiembrie. Se pare că rugăciunile ei s-au îndreptat către victimele incendiului din Piatra Neamţ. Cei doi au fost discreţi, dar presa i-a aşteptat. La ieşirea din biserică se ţineau de mână, însă s-au despărţit când preşedintele s-a îndreptat către jurnalişti pentru a acorda un scurt interviu. 

Mesajul lui Klaus Iohannis după ieşirea din Biserică

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ. Tocmai vin din biserică, unde cu toţii ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun: condoleanţe familiilor îndurerate, iar celor care au supravieţuit, însănătoşire grabnică. Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita în viitor situaţii similare şi, evident, acest accident groaznic ne-a arătat încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a afirmat Iohannis, la Sibiu, după ce a participat la slujba de la biserică, scrie protv.ro.

Întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie, Iohannis a spus: „Doamne fereşte! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află mersul lucrurilor şi e clar că trebuie trase învăţămintele de aici pentru a preveni astfel de accidente în alte părţi.” „Din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încercare extraordinară şi, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie, pentru a preveni incidente similare”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Foto: Facebook, Pro TV

Modifică Setările