News

Carmen Iohannis, înconjurată de copii, la Sibiu FOTO&VIDEO

Carmen Iohannis, înconjurată de copii, la Sibiu FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Ieri, Prima doamnă a României a făcut origami şi a pictat alături de mai mulţi copii într-un parc din Sibiu, în cadrul unei acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului.

Carmen Iohannis s-a alăturat duminică Fundaţiei UCOS România şi a participat la evenimentele din Sibiu dedicate copiilor care suferă de autism. Soţia preşedintelui a petrecut mai bine de o jumătate de oră în Parcul Sub Arini din Sibiu, unde a glumit şi a povestit cu cei mici.

Prin prezenţa sa, Prima Doamnă a dorit să le fie alături familiilor şi copiilor cu autism, în semn de solidaritate şi susţinere.

"E important să nu avem prejudecăţi de niciun fel. Toţi copiii sunt ai noştri. Toţi suntem cu probleme, niciunul nu e lipsit de probleme. Trebuie să ne acceptăm unii pe alţii aşa cum suntem (...), să ne iubim, Asta ne este menirea. (...) Trebuie să-i tratăm ca pe nişte copii cu mari perspective, să-i iubim (...) ca făcând parte din familia noastră sau dintre prietenii noştri. Nu trebuie să facem niciun fel de diferenţă", a spus Carmen Iohannis.

"Îmi place să lucrez cu copiii şi mă simt foarte bine să fiu în mijlocul lor, indiferent că este în timpul şcolii sau în timpul liber. Acum este o ocazie deosebită, având în vedere că este ziua de conştientizare a autismului", a mai spus Carmen Iohannis.

Împreună cu liceenii cărora le este dirigintă, Carmen Iohannis a anunţat că intenţionează să facă voluntariat la fundaţia din oraş care se ocupă de copiii autişti.

"Încerc să vin cu elevii mei. (Să facem — n.r.) chiar şi pictură pe faţă. Nu am mai făcut asta, dar am făcut pictură pe pânză şi sunt sigură că o să reuşesc. (...) Anul acesta, în săptămâna Şcoala Altfel, voi merge cu clasa mea în acelaşi spital şi la casa de copii şi o să facem alte activităţi", a adăugat soţia preşedintelui.