News

Carmen şi Klaus Iohannis au purtat în Japonia ţinute demne de Curtea Regală

Carmen şi Klaus Iohannis au purtat în Japonia ţinute demne de Curtea Regală camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Cuplul prezidenţial român a fost mai elegant ca oricând la banchetul oferit în cinstea noului împărat nipon.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, s-au numărat printre invitaţii ceremoniei de întronare a împăratului Japoniei, Naruhito, la Tokyo. Dacă la evenimentul propriu-zis au ales ţinute mai sobre, la banchetul imperial ceu doi au impresionat cu ţinutele lor demne de o curte regală. 

A fost o ocazie rară să-l vedem pe preşedintele României în costum negru cu frac şi papion alb - o ţinută creată de designerul de costume bărbăteşti Alexandru Ciucu -  la care a adăugat, pentru mai multă solemnitate, un lanţ aurit cu cruce.

Alexandru Ciucu explică limitele în care se poate încadra o astfel de creaţie vestimentară şi ce particularităţi are fracul croit pe măsură pentru Preşedintele Iohannis.
“Fracul este cea mai rigidă ţinută din punctul de vedere al schimbărilor stilistice sau cromatice. Deci poate fi doar de culoare neagră, haină cu revere spit din mătase, pantalonul cu vipuşcă din mătase neagră, iar vesta, papionul şi pieptul cămăşii din plastron alb. Materialul poate fi mai gros sau mai subţire în funcţie de preferinţe. Fracul Preşedintelui este confecţionat din lână nobilă S’180, adusă de la una din cele mai exclusiviste fabrici de ţesătură din Italia. Am lucrat peste 150 de ore la întreaga ţinută şi am acordat atenţie maximă fiecărui detaliu. La interior are o etichetă special ţesută, care aminteşte de faptul că acest frac este lucrat integral în regim Bespoke în Atelierul de Înaltă Croitorie Alexandru Ciucu special pentru Preşedintele României. Cămaşa aleasă este clasică pentru frac. Are pieptar, manşete din plastron, guler pentru papion. Manşetele sunt duble pentru butoni”, explică designerul Alexandru Ciucu.

Şi Prima Doamnă a fost la înălţime, schimbând rochia albastră pe care a purtat-o la ceremonie şi care o acoperea complet cu o alta mult mai îndrăzneaţă, ca de star de cinema. E vorba despre o rochie vaporoasă, cu mâneci căzute în falduri peste braţe, decolteu în V, bretele spaghetti şi fustă lejeră. Accesoriile alese (pantofi sanda Valentino, centură şi cluth) au fost metalizate.

Soţii Iohannis au socializat şi cu Prinţul Charles, aflat în capul listei invitaţilor.

Foto: presidency.ro