Fashion

Casual versus elegant. Fashion stil de prinţese la aniversarea Regilor Norvegiei

Casual versus elegant. Fashion stil de prinţese la aniversarea Regilor Norvegiei

Ieri a avut loc o adevărată paradă a capetelor încoronate, care s-au strâns laolaltă pentru a sărbători onomastica cuplului regal norvegian.  Regele Harald şi Regina Sonja au împlinit 80 de ani anul acesta, aşa că s-au sărbătorit împreună pe 9 mai.

La un asemenea eveniment nu puteau lipsi oaspeţii de seamă, cu sânge albastru, din câteva familii regale importante. A fost şi un regal de fashion, căci reginele şi prinţesele s-au pregătit ca la carte pentru a arăta impecabil la acest eveniment. A fost şi o desfăşurare în forţă de mici întâlniri, sosirea invitaţilor şi prânzul de pe yahtul regal, ieşirea la balcon a capetelor încoronate pentru a saluta mulţimea, culminate cu banchetul care a avut loc seara târziu. Printre feţele regale care au participat la ziua de naştere a suveranilor norvegieni s-au numărat Prinţesa Victoria a Suediei şi soţul ei, Prinţul Philip al Suediei şi soţia sa, Sofia, Prinţul Haakon şi Prinţesa Mette-Marit ai Norvegiei, Prinţul Frederik şi Prinţesa Mary ai Danemarcei.

Regele Philippe şi Regina Mathilde ai Belgiei.

Regina Mathilde a Belgiei a ales să fie elegantă chiar şi la prânz, îmbrăcând un costum cu pantaloni gri şi sacou roz, asortat cu pantofi stiletto de aceeaşi culoare, un palton alb şi o eşarfă primăvăratică. Soţul său a optat pentru un palton crem şi cămaşă roz pal, accesorizată cu o cravată colorată.

Cât despre vestimentaţia capetelor regale ale Suediei, deşi este însărcinată pentru a doua oară, Prinţesa Sofia a Suediei a fost cea care a strălucit cel mai mult, atât la prânzul organizat pe yaht, cât şi la petrecerea de aseară. Şi ţinutele alese de ea au fost cu adevărat demne de o prinţesă.

Îmbrăcată într-un costum gri foarte elegant, Sofia a mers la braţul soţului său pentru a sărbători alături de alte regalităţi ale Europei. Pentru cina de la Opera Norvegiană, prinţesa a ales să poarte o rochie deosebit de frumoasă, albă, cu volane şi broderie, o creaţie Alexis.

Prinţul Carl Philip al Suediei şi Prinţesa Sofia au fost cei mai eleganţi de la banchet.

Nici Prinţesa Victoria a Suediei nu a fost mai prejos. Ea şi soţul său, Prinţul Daniel au ales să poarte ţinute casual pentru prânzul de pe yaht, moştenitoarea tronului Suediei optând pentru pantaloni şi bluză alb imaculat, un palton foarte modern de un roz pal şi pantofi sport.

Victoria, Prinţesa moştenitoare a Suediei şi soţul său au ales să îmbrace ţinute smart casual.

Seara, vestimentaţia a fost schimbată în favoarea unor ţinute elegante. Prinţesa Victoria a îmbrăcat o rochie până la gleznă despicată pe picior, cu imprimeu floral, accesorizând-o cu o pereche de cercei lungi, preţioşi.

Victoria şi soţul său au fost şi ei foarte eleganţi.

Cât despre Regina Silvia a Suediei, aceasta a ales să fie ceva mai îmbrăcată, în nuanţe închise, singura pată de culoare fiind reprezentată de basmaua de pe cap.

Regina Silvia şi Regele Carl Gustaf ai Suediei au sosit la ziua monarhilor norvegieni.

La banchetul de aseară, Regina Silvia a mers tot pe culori închise, de data aceasta o ţinută electrizantă, o rochie lungă cu reflexe argintii şi  o capă de blană neagră.

Rochia sirenă cu reflexe argintii a fost o alegere inspirată.
Prinţul Nikolao al Greciei şi Prinţesa Tatiana au participat şi ei la aniversarea regilor, îmbrăcaţi în ţinute casual foarte moderne.
Prinţesa Marie-Chantal a Greciei a sosit îmrbăcată într-o ţinută de inspiraţie marinărească.

A purtat  o pereche de pantaloni evazaţi, cu talie înaltă şi un tricou în dungi alb cu bleumarin, peste care a aşezat o eşarfă voluminoasă şi un sacou casual.

Prinţesa Martha Louise a Norvegiei a ales să nu poarte pantofi cu toc.

 A îmbrăcat o pereche de pantaloni office gri, un palton crem şi botine joase cu ţinte.

Foto: Hepta, Getty, Facebook Crown Princess Victoria of Sweden.