Royals

Cât a costat nunta regală? Familia regală a plătit cea mai mică parte

Cât a costat nunta regală? Familia regală a plătit cea mai mică parte

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19: Prince Harry, Duke of Sussex and The Duchess of Sussex leave St George's Chapel, Windsor Castle after their wedding ceremony on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images)

Nunta s-a terminat şi-a venit nota de plată. Cât a costat, deci, toată distracţia? Mult, foarte mult. Organizatorii de nunţi au estimat un cost total de circa 55,5 milioane de dolari. Evident că familia regală a declarat că va acoperi o parte din sumă, cea legată de cheltuielile obişnuite pentru o nuntă, cu mâncarea şi florile, cum ar veni.

Preţul decoraţiunilor din saloanele care vor găzdui cele două recepţii de nuntă se estimează a fi de 890 de mii de dolari, cateringul ajunge la vreo 500 de mii de dolari, în timp ce costul băuturile se ridică la vreo 335 de mii de dolari.

Muzica şi distracţia, că vorba aia, Elton John nu cântă ieftin, au venit şi ele la pachet cu o factură de 772 de mii de dolari.

David Furnish şi Sir Elton John

Costul rochiei de mireasă şi al celei purtate la recepţia de seară se ridică la circa 500 de mii de dolari, însă acesta a fost suportat de Meghan Markle.

Dar această parte este foarte mică, de circa trei milioane de dolari. Restul de 52 de milioane a fost direcţionat către forţele de securitate implicate în eveniment, ceea ce înseamnă că 94% din factura pentru distracţie va cădea în seama contribuabililor britanici.

Modifică Setările