Love Story

Cât de îndrăgostită era Nadia Comăneci de Ion Dolănescu. Ce s-a întâmplat cu relaţia lor, mai ales că au fost la un pas de căsătorie

Cât de îndrăgostită era Nadia Comăneci de Ion Dolănescu. Ce s-a întâmplat cu relaţia lor, mai ales că au fost la un pas de căsătorie camera-retro icon Vezi galeria 8 poze

Ea e Zeiţa de la Montreal! Ea a luat 10 perfect în gimnastică! Nadia Comăneci are acum 58 de ani şi trăieşte la mii de kilometri distanţă de România. Să ne amintim de perioada în care locuia aici, de relaţiile pe care le-a avut şi cum îşi trăia iubirea adolescentină alături de Ion Dolănescu, deşi între ei era o diferenţă de vârstă de 17 ani. 

Au trăit o poveste de dragoste intensă, însă una care nu s-a transformat într-o căsătorie cu acte în regulă! Nadia Comăneci şi Ion Dolănescu ar fi început povestea de iubire în anul 1981. Patru ani au fost extrem de apropiaţi unul de altul. Îşi trăiau iubirea la Bucureşti, dar uneori preferau să se depărteze de agitaţia din Capitală şi să petreacă momente în doi în casa unui fin de-al artistului, care trăia undeva lângă Focşani. Se zvonea pe atunci că cei doi ar fi fost chiar la un pas de căsătorie.

Unul dintre martorii la una dintre ieşirile lor a povestit pentru Click: "În 1985, am lucrat la Hotelul Meridian din Mamaia. Ion Dolănescu era naşul fiului şefului de restaurant de acolo. A stat toată vara în hotel. Iar Nadia a venit şi ea şi a stat vreo lună. Erau foarte discreţi.Toată lumea din hotel spunea ca ea e foarte îndrăgostită de el." Despre relaţia celor doi şi cunoscuta interpretă de muzică populară Ileana Constantinescu a povestit: "Ionaş (Ion Dolănescu – n.r.) îmi spunea: «Singura femeie cu care m-aş însura ar fi Nadia Comăneci». Era o simpatie între ei, dar nu dragoste declarată, nu ştiu dacă au mers mai departe. Ea avea alţi prieteni, dar el o iubea în secret. S-au întâlnit prima dată la un restaurant din Capitală, al cărui şef era un prieten comun. Mergeau împreună la mare, la chefuri... Şi Nadiei îi plăcea de Ionaş, pentru că îl vizita acasă. Şi mama Nadiei se înţelegea foarte bine cu Ionaş. De la Ionaş din casă a plecat Nadia din ţară. Un român care locuia în SUA şi pe care îl întâlnise în turneu a venit în vizită la el. De acolo am plecat Ionaş, Nadia, eu şi acel român la una dintre finele lui. Acolo s-a apropiat Nadia de «american». La câteva zile după acea vizită, am auzit că Nadia a plecat din ţară. Apoi am fost chemaţi la miliţie şi eu, şi Ionaş, să dăm declaraţii despre fuga Nadiei din ţară, dar noi nu ştiam nimic. Atunci, Ionaş a pierdut orice legătură cu Nadia şi a fost foarte dezamăgit".

Cei doi obişnuiau să meargă împreună la petreceri, în vacanţe. Se ştie că în 1985, Nadia Comăneci şi Ion Dolănescu şi-au făcut vacanţa la Mamaia.

 

Nadia Comăneci l-a cunoscut pe Bart Conner, actualul soţ, în 1976

„Ne-am cunoscut în 1976, la un concurs de gimnastică care a avut loc la Madison Square Garden, în New York. Ea avea pe atunci doar 14 ani, iar eu 17. Pentru mine, Nadia a fost mai mereu misterioasă, lucru care m-a atras cel mai mult la ea. O admiram ca sportivă, dar eram curios să aflu şi ce fel de persoană este cu adevărat. Părea mereu atât de serioasă! Dar dacă ajungi să o cunoşti cu adevărat, vei descoperi că este foarte amuzantă şi are un simţ al umorului extraordinar“, s-a confesat Bart, acum ani de zile, revistei OK! România.

Când prietenia lor s-a transformat în ceva mai mult, cei doi au devenit un cuplu, iar în 1996 s-au căsătorit în România, ocazie cu care Nadia a revenit în ţară pentru prima dată de la fuga ei. „La prima lui vizită, Bart a fost foarte bine primit de familia mea, de prieteni şi de toate persoanele care mă cunosc. A simţit deschiderea şi căldura lor şi nu a putut decât să se îndrăgostească de România“, a rememorat Nadia acest moment pentru noi.

Foto: Click, Profimedia

Modifică Setările