News

Cât primeşte lunar Nadia Comăneci de la statul român. Iată pensia "Zeiţei de la Montreal"

Cât primeşte lunar Nadia Comăneci de la statul român. Iată pensia "Zeiţei de la Montreal" camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Nadia Comăneci ne-a făcut mândri la Montreal, a luat primul 10 din istoria gimnasticii şi astfel, România a devenit cunoscută în întreaga lume. Pentru activitatea şi reuşita ei, statul român le acordă marilor gimnaşti o pensie. Iată cât ia "Zeiţa de la Montreal".

La mai puţin de 15 ani, în 1976, uimea lumea gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Montreal, schimbând pentru totdeauna faţa acestui sport. Au devenit deja legendare acele note de 10 obţinute de Nadia împotriva tehnicii, învinsă de cea care, din acel moment a devenit ”Zeiţa de la Montreal”. Notele de 1.00 afişate după prestaţiile de vis ale copilului din Oneşti au uimit specialiştii şi au declanşat fenomenul numit Nadia.

Iată ce rapid a trecut vremea de atunci, acum o vedem pe Nadia Comâneci la vârsta de 58 de ani, are un soţ iubitor, o familie de care este mândră. Activează tot în lumea sportului, se interesează de tinerii gimnaşti din România, chiar dacă e la mare distanţă de ţară, trăieşte în Statele Unite. 

Chiar şi aşa, pentru activitatea ei în sport, pentru reuşita incredibilă în gimnastică, "Zeiţa de la Montreal" primeşte o pensie lunară de la statul român. Potrivit adevărul.ro, Nadia Comâneci are lunar în cont peste 12.000 de lei, mai exact 13.149 de lei. 

EXCLUSIV pentru OK! Magazine, Nadia Comăneci şi-a deschis porţile casei în 2011. 

Statul român plăteşte aproximativ 600.000 de euro pe lună marilor campioni

Conform Adevărul, în ţara noastră a fost inclusă o rentă viageră. Aceasta a fost adăugată în Legea Sportului din România în 2000 pentru că foarte mulţi foşti sportivi trăiau în condiţii mizere. S-a stabilit atunci că renta se acordă doar celor care au câştigat o medalie la Jocurile Olimpice, indiferent de culoarea ei, sau au obţinut locul întâi la Mondiale sau Europene în probele olimpice. Ea se calculează raportat la 1,5 salarii medii brute pe economie, iar un sportiv care a câştigat aurul şi la Jocurile Olimpice, şi la Mondiale, şi la Europene poate ajunge la peste 12.000 de lei.

Sunt 30 de foşti sportivi care primesc în acest moment suma maximă, printre care: Nadia Comăneci, Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Ecaterina Szabo, Marius Urzică, Lavinia Miloşevici, Nicu Vlad, Doina Melinte,Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Veronica Cochelea şi mulţi alţii. 

Foto: Profimedia