Vedete

Cătălin Botezatu şi Clara Rotescu şi-au dus colecţiile la Paris:''Supravieţuim dacă ieşim la export''


Cătălin Botezatu şi Clara Rotescu şi-au dus colecţiile la Paris:''Supravieţuim dacă ieşim la export''

Cătălin Botezatu şi Clara Rotescu s-au aflat printre cei 20 de designeri români care şi-au expus colecţiile la Showroom Beautiful de la faimosul Hotel Ritz, în perioada Săptămânii Modei la Paris.

Creatorii şi-au investit toate economiile, dar au speranţa că vor reuşi să exporte şi anul acesta, chiar dacă în cantităţi mai mici, şi piesele lor vor ajunge în cât mai multe magazine din lume. 

Cătălin Botezatu s-a adaptat la piaţă şi a scos o linie de piese cu preţuri accesibile, pornind de la 40 de euro.  "E casă noastră Parisul de două ori pe an, e ceva ce ne ţine în viaţă  profesional, noi trăim pentru meseria asta, pare greu de înţeles poate,  dar chiar respirăm să facem modă. Prezenţa la Paris ne-a dat o stare de  bine, chiar dacă depăşim o perioadă critică, şi o spun fără niciun fel  de reţineri, e greu să ai vânzări în vremuri ca acestea. Eu m-am  adaptat, am scos piese frumoase, lucrate minuţios dar la preţuri mai  mult decât decente. Şansa noastră de a supravieţui e să ieşim la export  cât de mult putem. Am purtat măşti, am evitat aglomeraţia, am respectat  cu sfinţenie toate normele impuse, eu sunt şi în gradul de risc, aşa că  nu m-am jucat cu sănătatea mea. Învăţăm să ne facem treaba şi să avem şi  grijă de noi. De aceea nici nu am făcut prezentări cum făceam an de an", a mărturisit Cătălin Botezatu.


"Nu e o perioadă uşoară pentru niciunul dintre noi, facem eforturi mari să  ne menţinem afacerile pe linia de plutire, sunt ani de muncă investiţi,  avem răspunderea unor angajaţi, oamenii depind de noi şi de mersul  afecerii noastre, noi la rândul nostru trăim din asta, aşa că nu ne dăm bătuţi, luptăm cât putem şi cum putem că să ieşim la export, am adaptat preţurile la vremurile în care trăim, facem piese frumoase şi vandabile. E o perioadă în care doar perseverenţă te ţine în viaţă, noi suntem luptători, nu ne dăm bătuţi cu una cu două", a declarat Clara Rotescu,  iniţiatorul acestui proiect. 

 

Modifică Setările