News

Cătălina Ponor s-a retras din gimnastică după ce a mai cucerit două medalii de aur şi una de argint

Cătălina Ponor s-a retras din gimnastică după ce a mai cucerit două medalii de aur şi una de argint camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Gimnasta în vârstă de 30 de ani a decis să se retragă din lumea sportului. Concursul de la Maxic în cadrul căruia Cătălina a câştigat două medalii de aur şi una de argint a fost ultimul din cariera sa. De altfel, s-a retras în glorie după ce tripla campioană olimpică a câştigat două din trei probe la concursul din Mexic. Ea este una dintre cele mai valoroase gimnaste românce cu 26 de ani dedicaţi sportului de performanţă.

" Şi asa am încheiat o carieră de 26 de ani ???. Mulţumesc, domnul Lucian Sandu, pentru faptul că aţi fost lângă mine timp de 15 ani şi aţi rămas până la final fără să mă dezamăgiţi. Mulţumesc tuturor celor care aţi stat alături de mine şi pentru toată încurajarea şi suportul acordat! Mulţumesc Mexic pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs ❤️
Mâine urmează Gala şi partea cea mai frumoasă în care toţi ne distrăm şi lumea ne poate vedea şi altfel decât în competiţii! Vă mulţumesc şi vă iubesc !!!", a fost mesajul transmis fanilor de pe Facebook după anunţarea deciziei de a se retrage. 

Încă din luna octombrie a surprins pe toată lumea cu decizia sa de a părăsi viaţa de sportivă, anunţul fiind  făcut în timpul Campionatului de la Montreal. „Sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportiva cu 2 momente de neuitat:
1. Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat;
2. Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice, atât frumoase în fata propriului public, cât şi mai puţin plăcute cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă.
Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sănătăţii care se cam joacă cu mine şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun „Stop”! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care, din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica”, a anunţat Cătălina Ponor într-o scrisoare deschisă postată pe contul ei de socializare în urmă cu o lună.

Foto: Facebook