News

Cătălina Ponor se retrage din gimnastică! "Voi urma alt curs al vieţii"

Cătălina Ponor se retrage din gimnastică! "Voi urma alt curs al vieţii"

După 26 de ani de antrenamente şi concursuri epuizante, gimnasta este gata să spună "Adio!" activităţii competiţionale.

Cătălina Ponor a surprins pe toată lumea cu decizia ei de-a părăsi viaţa de sportivă, anunţată chiar în timpul Campionatului de la Montreal. Cu atât mai mult cu cât anunţase că va participa la Olimpiada de la Tokyo din 2020. În Canada, însă, Cătălina şi-a anunţat retragerea.

"Sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum!
23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportiva cu 2 momente de neuitat:
1. Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat;
2. Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice, atât frumoase în fata propriului public, cât şi mai puţin plăcute cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă.
Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri.
Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sănătăţii care se cam joacă cu mine şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun "Stop"! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care, din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica", a anunţat Cătălina Ponor într-o scrisoare deschisă postată pe contul ei de socializare.

Citeşte şi:

Cătălina Ponor, Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, decoraţi de preşedinte FOTO

Uite pe cine iubeşte Cătălina Ponor FOTO

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, gimnaştii de aur 30+ ai României! FOTO&VIDEO

Cătălina Ponor a primit steagul olimpic de la Klaus Iohannis FOTO

Ce nu ştiai despre Cătălina Ponor?

"Vă mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, v-aţi bucurat, aţi suferit, aţi plâns, aţi ţopăit împreunaă cu mine.
Sunt multe persoane pe care ar trebui să le menţionez pentru a le mulţumi, însă mă voi rezuma doar la câteva nume importante.
Mulţumesc pentru tot ce mi-au dat şi m-au învăţat părinţilor mei, pentru toată susţinerea fizică cât şi psihică şi pentru cei 15 ani petrecuţi împreună şi care pentru mine au devenit ca nişte părinţi: domnul Lucian, doamna Mariana şi domnul Belu. Pentru că mă ştie de tot atăţia ani şi a fost lângă mine într-unul dintre momentele importante menţionate mai sus, un om blând şi suflet curat, domnişoara Lili Cosma, kinetoterapeutul Toma Vasilescu, care a cam avut de furcă cu tendoanele mele, Florin Aştefanei, maseurul nostru, (noi îi spunem 6 ace fiindcă aşa ne minte de fiecare dată şi ajungem să avem în jur de 32 :)), dar noi îl iertăm spre binele nostru), Mihaela Dobranici care, draga de ea, nu ştie cu ce să ne mai cocoloşească atunci când avem vreo durere şi multi alţi oameni importanţi care au stat în toţi aceşti ani lângă noi.
Nu în ultimul rând, FANILOR. Fără ei sălile ar fi goale şi pustii, iar încurajările lor nu ne-ar mai aduce energie pozitivă nouă, concurenţilor. Vă mulţumesc încă o dată pentru tot şi vă iubesc din suflet!"

Modifică Setările