News

Câţi bani va primi de la farsori familia asistentei care s-a sinucis în Anglia?

Câţi bani va primi de la farsori familia asistentei care s-a sinucis în Anglia?

Cei care au pus la cale farsa regală, în urma căreia asistenta medicală a spitalului în care a fost internată Ducesa de Cambridge s-a sinucis, au decis să plătească daune morale familiei acesteia.

Suma de 400.000 de euro e insuficientă pentru a repara răul făcut: sinuciderea Jacinthei Saldanha. Căci cei doi prezentatori ai postului australian de radio 2Day FM, Mel Greig şi Michael Christian, care s-au dat drept Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Charles pentru a obţine date neoficiale despre sarcina lui Catherine Middleton, nu şi-au închipuit că demersul lor va duce la o asemenea tragedie.

În consecinţă, postul radiofonic 2Day FM a suspendat difuzarea tuturor mesajelor publicitare, după decesul asistentei medicale, şi a anunţat că a renunţat la această măsură şi că va dona toţi banii încasaţi din publicitate, adunaţi până la sfârşitul anului, "într-un fond special înfiinţat pentru familia asistentei Jacintha Saldanha" şi care va avea cel puţin 500.000 de dolari australieni.

„Suntem foarte îndureraţi din cauza a ceea ce s-a întâmplat“, a declarat Rhys Holleran, patronul grupului care deţine acel post de radio, Southern Cross Austereo, într-un comunicat. „Sperăm că prin contribuţia noastră la un fond înfiinţat în memoria asistentei medicale vom putea să aducem familiei Saldanha sprijinul de care are nevoie în aceste momente dificile“, se arată în acelaşi comunicat.

Familia asistentei nu ştia că era implicată în farsă, nici soţul şi nici cei doi copii ai Jacinthei Saldanha neavând idee de ceea ce se petrecuse. Femeia a lăsat un mesaj de adio familiei, scrisoarea putând fi singurul indiciu pe care aceştia îl pot avea în privinţa motivelor care au condus-o la acest gest dramatic.


Foto: Reuters