Case Regale

Ce a refuzat Charles să îi dea Prinţesei Diana după divorţul regal. Aceasta primise deja 17 mil. de lire sterline şi un apartament de lux

Ce a refuzat Charles să îi dea Prinţesei Diana după divorţul regal. Aceasta primise deja 17 mil. de lire sterline şi un apartament de lux

După ce divorţul dintre cei doi s-a finalizat în 1996, fără a surprinde pe prea multă lume, din cauza amantlâcului dintre el şi Camilla, a urmat o lungă perioadă de speculaţii referitoare la partajul celor doi. În fapt, Diana a primit mai multe beneficii, dar i s-a anulat şi o mare plăcere odată cu această separare controversată.

 

Deoarece mare parte din averea prinţului Charles aparţinea casei regale a Marii Britanii, el nefiind unicul moştenitor, Diana nu a putut împărţi cu el bunurile, banii şi proprietăţile aflate sub tutela regală. Însă pentru a putea duce o viaţă mai mult decât decentă, aşa cum era şi obişnuită din anii căsniciei, ea a primit suma de 17, 5 milioane lire sterline. Din această sumă trebuia să se întreţină şi să conducă organizaţia caritabilă de care se ocupa la acea vreme. În plus, până la finalul vieţii, aceasta urma să primească o rentă regală de 400.000 lire sterline pe an. Şi chiar dacă a decis să renunţe la titlu regal, ea a putut păstra apartamentul luxos de la Palatul Kensington. De altfel, fostul consultant financiar al lui Charles de la acea vreme, Geoffrey Bignell, a declarat că Diana i-a luat acestuia până la ultimul bănuţ. Însă, din ambiţie şi răzbunare, Charles a refuzat să mai plătească vreodată pentru cumpărăturile fostei sale soţii. El a mers până într-acolo încât şi-a pus consultanţii să sune la magazinele şi la brandurile preferate ale acesteia pentru a-i anunţa să îi trimită ei direct facturile la adresa apartamentului pe care i-l lăsase. 

Istoricii spun că Diana nu ar fi dorit niciodată acest divorţ, ci viza un front comun în public, dar vieţi private separate. Dar nu ar fi putut îndura niciodată umilinţa de a rămâne căsătorită în timp ce soţul ei îşi continua viaţa alături de amanta.... de o viaţă, Camilla Parker Bowles. În plus, cei doi visau să se căsătorească într-o zi, lucru care s-a şi întâmplat în cele din urmă. 

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările