News

Ce avere au Victor Ponta şi Daciana Sârbu. Deţin mai multe case şi apartamente, dar şi conturi în euro şi lei

Ce avere au Victor Ponta şi Daciana Sârbu. Deţin mai multe case şi apartamente, dar şi conturi în euro şi lei camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Victor Ponta tocmai ce a anunţat că renunţă la politică. Se pare că se dedică familiei sale, soţiei şi copiilor, dar şi afacerii pe care o au! Au investit într-un business pe placul soţiei! Dar ce avere au cei doi, Victor Ponta şi Daciana Sârbu?

Victor Ponta a fost ani de zile implicat în politică. A ocupat funcţii importante în stat, a luat decizii mari, unele care i-au mulţumit pe români, iar altele care i-au lăsat cu un gust amar. Cea care i-a fost mereu alături, atât în momentele de bune, de victorie, cât şi în momentele nereuşite a fost Daciana Sârbu, soţia sa. Sunt căsătoriţi de aproximativ 14 ani şi au clădit împreună tot ce şi-au dorit. Au o familie frumoasă, copii, dar s-au gândit mereu şi la aspectul financiar. Din declaraţia lui de avere s-a aflat câţi bani, ce bunuri au împreună cei doi, dar şi care e afacerea de familie, cea pe placul Dacianei Sârbu. 

Potrivit propriei declaraţii de avere, cea care a fost făcută publică la data de 27.05. 2020, Victor Ponta şi soţia au o situaţie financiară foarte bună, au încasat lunar venituri consistente. La categoria bunuri imobile - terenuri, Victor Ponta a scris că deţine un teren forestier în judeţul Dâmboviţa de 5.000 mp şi un teren intravilan în Prahova de 5.800 mp.

Alături de Daciana Sârbu, acesta are două apartamente în Bucureşti, unul cumpărat în 2012, al doilea, în 2015. De asemenea, Victor Ponta deţine şi două case în Cornu, Prahova, una din 2001 şi alta din 2010. La bunuri mobile, politicianul a trecut un singur autoturism marca Mercedes-Benz din 2014.

Are în conturi bancare: aproximativ 23.000 de dolari, 16.000 de euro şi 17.000 de lei. În declaraţia sa de avere a trecut şi salariile anuale pe care le-a avut. Ca deputat în Parlamentul României a câştigat în ultimul an suma de 139.897 de lei, iar ca avocat la firma SCP Gorun, Ponta şi Asociaţii a încasat 15.000 de lei.

Daciana Sârbu are în conturi bancare: 500 de lei, în altul 505 euro, şi in cel de-al treilea aproximativ 145.000 de euro.

Şi Victor Ponta şi soţia au investit într-o afacere. Daciana Sârbu şi-a deschis un business "dulce": Mara Mura, o cofetărie şic.  "Mă bucur foarte mult că am ieşit din politică şi fac ce-mi place", dezvăluia soţia lui Victor Ponta chiar acum ceva vreme. Cum s-a gândit să-şi deschidă o cofetărie?

"Mi-am dorit un loc de poveste, unde să poţi petrece un moment de pauză, în tihnă. (...) Povestea a început acum câţiva ani ani. Îmi doream foarte mult un loc unde să merg cu fiica mea, Irina, şi să mâncăm un dulce bun. Sigur, îmi doream şi acel moment al nostru, alături de o prăjitură în care să am încredere. Culmea e că Irina nu mănâncă prăjituri şi nu-i place dulcele, dar era mult mai mică atunci când îmi imaginam eu cum avea să arate cofetăria ideală. Sunt foarte puţine lucruri pe care le mănâncă Irina, printre care îngheţată, iar eu nu fac îngheţată. (...) Mara Mura a început să existe într-o perioadă foarte grea din viaţa noastră şi s-a transformat într-un loc de refugiu. De fapt, singurul în care reuşeam să-mi găsesc liniştea. (...) Cea mai recentă pasiune e pentru choux-ul cu soc. E o reţetă proprie, care îşi are rădăcinile în copilăria mea, în ceva ce pregătea mama sau bunica."

Daciana Sârbu este căsătorită din 2006 cu Victor Ponta, cei doi având o fiică, pe Irina. El mai are un copil din căsătoria precedentă, pe Andrei.

Ce dulciuri preferă Victor Ponta de la cofetăria Dacianei Sârbu: "Prăjiturile sunt create după gustul meu"

“A fost o adevărată provocare, pentru că m-am apucat de un lucru absolut nou. Când am început, nu ştiam nimic despre prăjituri, ci doar îmi închipuiam locul acela ideal, unde să vin cu Irina. Ce mi-am dorit cel mai mult a fost ca tot ce se întâmplă aici să mă reprezinte. Şi aşa este: prăjiturile sunt create după gustul meu, cu texturi lejere, multe fructe, bezea şi foarte puţină ciocolată. Am urmat modulul de începători, timp de 3 luni, din cadrul Le Cordon Bleu, la Paris. Recunosc, a fost o etapă complicată din viaţa mea”, povesteşte Daciana Sârbu pentru Click.

Daciana Sârbu a fost susţinută şi de soţul ei în acest demers. “El preferă prăjiturile mai... tradiţionale, precum ciocolata de casă şi salamul de biscuiţi”.

Povestea de dragoste dintre Victor Ponta şi Daciana Sârbu. El a mai fost căsătorit o dată, iar ea s-ar fi iubit cu Mihai Morar şi Tudor Chirilă

"Eu am cunoscut-o pe Daciana în politică, a fost europarlamentar înainte de a fi fiica lui Ilie Sârbu sau soţia mea", spunea acum ani de zile Victor Ponta. Iată că politicianul a şi dezvăluit unde a cunoscut-o pe care care i-a devenit soţie, cea care i-a dăruit o fetiţă de care e tare mândru. Politica i-a adus împreună pe Daciana Sârbu şi pe Victor Ponta.

Cei doi s-au cunoscut la partidul din care făceau parte pe vremea aceea (PSD). La început, după cum au povestit chiar ei, au devenit foarte buni prieteni, iar apoi această amiciţie s-a transformat în mai mult, într-o poveste de iubire. Culmea, la acea vreme, Victor Ponta era căsătorit cu Roxana Ponta, cea care i-a dăruit un copil, băiatul său, iar Daciana Sârbu era într-o relaţie de dragoste cu un voleibalist.

Foto: Facebook

Modifică Setările