Royals

Ce avere deţinea Prinţesa Diana când a murit şi ce s-a întâmplat cu aceasta după tragicul accident din 31 august 1997

Ce avere deţinea Prinţesa Diana când a murit şi ce s-a întâmplat cu aceasta după tragicul accident din 31 august 1997

Familia regală britanică este una dintre cele mai bogate monarhii din lume, cu un buget estimat, anul acesta, la 123 miliarde $. Şi deşi Prinţesa Diana nu s-a născut într-o familie regală, ea a moştenit sume considerabile la 18 ani, dar a rămas şi cu multe milioane după divorţul de Prinţul Charles.

 

Familia Spencer, cea din care provenea Lady Di, era considerată ca făcând parte din elita Marii Britanii, tatăl ei devenind cel de-al optulea conte Spencer în 1975. Fratele ei, Charles, al nouălea conte Spencer, are şi acum o avere estimată la 100 milioane $. 

Însă Diana, ambiţioasă din fire, s-a mutat la Londra la vârsta de 18 ani, lucrând ca bonă şi ca educatoare la o grădiniţă. Părinţii îi plăteau chiria, iar tot ce câştiga erau banii ei de buzunar.

 

Însă averea sa a crescut, după cum era de aşteptat, după nunta cu Prinţul Charles, în 1981, banii provenind din Ducatul de Cornwall, pe care acesta l-a moştenit la 21 de ani şi pe care îl administrează pentru a-şi susţine familia. După divorţul din 1996, Diana a obţinut o înţelegere financiară uriaşă, The New York Times susţinând că aceasta ar fi primit 22,5 milioane $ şi o rentă anuală de 600.000 $ pentru cheltuielile cu fundaţia ei. Conform unor rapoarte oficiale, în momentul în care aceasta a decedat la Paris, în 1997, averea ei era estimată la 31,5 milioane $.

Intrarea în familia regală i-a rotunjit considerabil Dianei averea.

După moartea ei, o parte din avere, în special operele de artă şi anumite obiecte personale, au fost donate expoziţiilor sau licitaţiilor cu scop caritabil. Însă cea mai mare parte a fost alocată celor doi fii ai ei, Harry şi William, care au intrat în posesie abia la vârsta de 30 de ani. 

Will şi Harry au beneficiat de moştenire abia după 30 de ani.

Comentarii