Royals

Ce decizie a luat tribunalul în legătură cu pozele topless ale Ducesei de Cambridge?

Ce decizie a luat tribunalul în legătură cu pozele topless ale Ducesei de Cambridge?

În cazul în care nu vă amintiţi, în 2012, Kate Middleton şi Prinţul William au fost surprinşi de paparazzi pe când erau în vacanţă, într-o locaţie privată. Asta n-ar fi fost cu nimic şocant dacă paparazzi nu surprindeau câteva cadre în care Ducesa de Cambridge apare topless şi dacă nu le vindeau publicaţiei ”Closer”.

E de la sine înţeles că o astfel de ipostază nu e deloc tolerată de către Casa Regală Britanică şi că se face imposibilul pentru a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi de încălcarea intimităţii, căci da, asta susţine Prinţul William că s-a întâmplat.

De câţiva ani, Prinţul William încearcă să obţină câştig de cauză în procesul intentat împotriva a trei fotografi, colaboratori ai revistei Closer şi ziarului regional ”La Provence”. În cazul unei înfăţişări din luna mai, avocatul Prinţului William şi-al soţiei sale, Jean Viel, a prezentat în faţa judecătorului un comunicat din partea Prinţului în care acesta cerea o compensaţie de 1,5 milioane de lire. ”În septembrie 2012, eu şi soţia mea ne-am gândit să mergem în Franţa să petrecem câteva zile într-o vilă privată, deţinută de un membru al familiei noastre, pentru a ne bucura de intimitate. (...) Noi ştim că Franţa şi cetăţenii ei sunt, în general, respectuoşi faţă de viaţa privată a unui individ, fie el şi turist. Modul clandestin în care fotografiile au fost făcute ne-au şocat, mai ales că ne-au răpit dreptul la o viaţă privată”, spunea Prinţul William în respectiva citaţie.

Cer 1,5 milioane de lire sterline drept compensaţie

Din păcate pentru ei, cea mai recentă decizie luată de tribunal este amânarea procesului, lucru care se tot întâmplă din 2012. Curtea de Justiţie din Nanterre, din vestul Parisului, a fost cea care a amânat din nou verdictul în cazul acestui proces. O agenţie de presă din Franţa anunţă, însă, că pe 5 septembrie se va pronunţa o sentinţă definitivă.