Beauty

Ce este, de fapt, un zâmbet frumos şi care sunt secretele lui?

Ce este, de fapt, un zâmbet frumos şi care sunt secretele lui?

Zâmbetul este cartea noastră de vizită, tocmai de aceea cu cât acesta este mai frumos, cu atât avem mai multă încredere în noi. Definiţia unui zâmbet frumos diferă pentru fiecare dintre noi, astfel culoarea, strălucirea ori alinierea perfectă a dinţilor pot reprezenta acele mici detalii care fac diferenţa.

Cu toate acestea, există şi câteva aspecte care oferă oricărei danturi adevărata strălucire. Hai să aflăm împreună care sunt secretele ce stau în spatele unui zâmbet frumos.

Sănătatea dinţilor

Întotdeauna un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos!

Atunci când vorbim despre frumuseţea zâmbetului, ne referim în primul rând la un o dantură lipsită de afecţiuni dentare. Pentru a te putea simţi în largul tău în orice moment şi pentru a zâmbi cu încredere indiferent de situaţie este foarte important să ai dinţi sănătoşi, iar pentru acest lucru clinicile de stomatologie trebuie să devină un loc în care să mergi de cel puţin două ori pe an. Nu trebuie să îţi faci probleme, a merge la dentist regulat nu înseamnă că este necesar ca de fiecare dată să treci prin intervenţii stomatologice complexe.

Vizitele periodice la stomatolog presupun un simplu consult cu ajutorul căruia poţi afla dacă dinţii tăi suferă de anumite afecţiuni orale. De multe ori, simptomele nu apar încă de la început astfel există posibilitatea să nu îţi dai seama că le ai până în momentul în care nu încep să te deranjeze. Cu cât afecţiunile dentare sunt descoperite mai devreme, cu atât tratarea acestora este mai uşoară şi, desigur, mai ieftină. Tocmai de aceea este foarte important să mergi la fiecare 6 luni în cabinetul medicului tău stomatolog.

Îngrijirea danturii

Un zâmbet frumos înseamnă mereu un zâmbet îngrijit!

Igiena orală corect realizată are un rol foarte important în ceea ce priveşte frumuseţea zâmbetului. Periajul dentar realizat de cel puţin două ori pe zi, dimineaţa şi seara, dar şi folosirea apei de gură şi a aţei dentare te vor ajuta să îţi păstrezi dinţii frumoşi şi, de asemenea, vor fi un real ajutor pentru prevenţia apariţiei afecţiunilor dentare. În ziua de astăzi există numeroase opţiuni pentru realizarea igienei orale. Fie că vorbim despre alegerea periuţei de dinţi manuale sau electrice, a apei de gură cu diferite arome sau a aţei dentare, cel mai important este să alegi ceea ce este cel mai confortabil pentru tine.

Placa bacteriană şi tartrul reprezintă cele mai comune cauze ale apariţiei afecţiunilor dentare, a cariilor dentare şi chiar a afecţiunilor gingivale. Cu o igienă corect realizată acasă, dar şi cu ajutorul igienizărilor profesionale realizate de către medicul stomatolog în timpul vizitelor periodice te vei asigura că dinţii tăi sunt sănătoşi, iar zâmbetul tău nu va necesita tratamente stomatologice complexe pentru a-şi păstra frumuseţea. Igienizările profesionale realizate de către medicul stomatolog cuprind detartrajul, periajul profesional şi air-flow-ul. Toate reprezintă proceduri simple, nedureroase care au rolul de îndepărta placa bacteriană şi tartrul şi de a curăţa în profunzime chiar şi locurile greu accesibile periuţei dentare. Îngrijirea corectă a dinţilor nu doar că te va ajuta să ai dinţi frumoşi, cu o culoare şi un luciu natural, ci îţi vor garanta întotdeauna o respiraţie proaspătă şi mai multă încredere în propria persoană.

Sinceritatea din spatele zâmbetului

Nu în ultimul rând, un zâmbet frumos este un zâmbet sincer!

Zâmbetul trebuie să ne acompanieze întreaga zi, el nu trebuie să apară doar atunci când facem o fotografie nouă. Trebuie să zâmbeşti în fiecare zi, de fiecare dată când ai ocazia, explică articolul ,,Cum un zâmbet ne poate schimba viaţa”, al publicaţiei Medium.

Zâmbetul este secretul unei vieţi armonioase, a încrederii în propria persoană şi a legăturii dintre minte şi corp. Ţi s-a întâmplat vreodată ca un zâmbet primit din partea unei persoane necunoscute să te facă să te simţi mai bine şi să îţi schimbe întreaga zi? Ei bine, totul are o explicaţie. Legătura dintre starea generală de sănătate şi zâmbet este una foarte strânsă, reducerea stresului, scăderea tensiunii arteriale şi întărirea sistemului imunitar pot fi influenţate de un simplu zâmbet sincer.

Zâmbetul este o formă simplă de a transmite creierului faptul să eşti fericit. De-a lungul timpului, ne-am obişnuit să asociem un zâmbet cu sentimente pozitive şi o încruntare cu sentimente negative, astfel sentimentele noastre se află în strânsă legătură cu zâmbetul. Alege să te bucuri de momentele simple ale zilei, zâmbeşte mai mult persoanelor dragi, vecinilor, colegilor de serviciu sau chiar persoanelor necunoscute şi vei observa cum te vei simţi mai bine şi cum sentimentele tale vor fi întotdeauna pozitive. De asemenea, zâmbetul este benefic pentru sănătatea inimii deoarece atunci când zâmbim endorfinele sunt eliberate de către corp, iar fluxul sanguin creşte.

Mai mult decât atât, zâmbetul sincer poate să producă empatia şi te poate ajuta să te apropii de anumite persoane în diferite împrejurări. Zâmbeşte şi dacă te simţi ruşinat sau inconfortabil, acest instinct poate ajuta la crearea empatiei şi la relaxarea anumitor situaţii încordate.

 

Modifică Setările