Lifestyle

Ce face Leonard Doroftei după ce i-a fost închis pub-ul?

Ce face Leonard Doroftei după ce i-a fost închis pub-ul? camera-retro icon Vezi galeria 11 poze

Fostul star al boxului românesc a primit o lovitură sub centură de la Primăria din Ploieşti, care a decis să-i închidă pub-ul. Iată cum s-a redresat Moşul.

Leonard Doroftei este un luptător înnăscut şi, la fel ca în ring, unde a demonstrat că este campion absolut, şi în viaţă a tras să câştige cât mai mult. Cel mai importat, să-şi câştige dreptatea.

Cea mai cruntă lovitură din ultimii ani a fost scandalul pe care l-a avut cu Primăria Ploieşti pentru pub-ul deţinut de ani buni şi care devenise o atracţie în sine a oraşului. În urma deciziei autorităţilor de a-i închide localul în primăvara trecută, fostul pugilist a fost nevoit să găsească o nouă locaţie pentru a-şi continua activitatea. Aşa a apărut Doroftei Pub II, situat la peluza 1 a stadionului ”Ilie Oană” şi pentru al cărui spaţiu Doroftei plăteşte o chirie lunară de 15.000 de lei.

Cum era de aşteptat, acest nou început s-a dovedit anevoios, dar nimic care să-l sperie pe Leonard Doroftei, care mai nou îşi serveşte direct clienţii.

"Nu e o ruşine să munceşti! M-am băgat să servesc la mese", declara în noiembrie, pentru "Libertatea", fostul campion mondial WBA la semiuşoară (2002-2003). Cum pub-ul este o afacere de familie, la munca 'de jos' ajută şi Monica, soţia 'Moşului', care îndeplineşte totodată şi funcţia de administrator al locaţiei. 

"Soţia mea mă ajută la pub. Monica lucrează în bar. E afacerea noastră, de familie, e normal să lucrăm cot la cot! Nu stăm să cerşim, muncim pentru noi, pentru a reuşi cu afacerea noastră. E greu să angajăm personal pentru că oamenii nu-ţi stau doar ca să servească la două-trei mese pe zi. Se ştie, salariile ospătarilor sunt mici, aşa că, dacă n-au clienţi prea mulţi, nu câştigă nici bani suplimentari din eventualele bacşişuri. Este simplu. Unde e vad, vin şi ospătarii, unde nu e, fug văzând cu ochii. Sper însă ca ploieştenii mei să vină la noua locaţie. Îi aşteptăm cu drag", a mai spus fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (2012-2015) pentru "Libertatea".

Şi, din câte se vede, localul a început să prindă cheag, având şi programe de divertisment, seri de jazz şi recitaluri muzicale. Astfel, după programul de stand-up comedy oferit pe 1 decembrie de Dan Badea, un alt moment artistic va fi oferit în luna februarie de Florin Chilian, care face reclamă noului pub: "Vă aşteptăm cu drag la o întâlnire între prieteni într-un minunat loc îngrijit de un om de poveste. Doroftei Pub II este locul unde te simţi onorat că ai intrat imediat ce i-ai trecut pragul. Aici te simţi cu adevărat mândru că eşti român contemporan cu marele nostru campion. Aici te simţi acasă."

Pe 23 februarie e anunţată o seară de fado, iar pe 3 martie urmează un concert al băieţilor de la 3 Sud Est.

Dar chiar dacă afacerea pare să se stabilizeze, Leonard Doroftei nu renunţă la gândul de a-şi relua activitatea în vechea locaţie. 

"Am câştigat procesul cu Primăria Ploieşti. Era vorba despre pub-ul meu, despre afacerea mea, despre banii mei, despre munca unui om care a venit acasă cu tot sufletul şi a investit o parte din bănuţii lui. Am plătit chirie, am plătit taxă pe clădire. Ei au vrut să mă dea afară, am primit ordin de evacuare la momentul respectiv. Asta a fost durerea mea, că nu m-au chemat să vorbim", a declarat Doroftei pentru gsp.ro. 

Modifică Setările