Case Regale

Ce frumoasă era în tinereţe actuala Regină Silvia a Suediei! Totul despre povestea ei de dragoste cu Regele Carl Gustaf

Ce frumoasă era în tinereţe actuala Regină Silvia a Suediei! Totul despre povestea ei de dragoste cu Regele Carl Gustaf camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Este soţia Regelui Carl XVI Gustaf al Suediei, cei doi fiind prezenţi şi printre capetele încoronate invitate la înmormântarea Regelui Mihai, de la Bucureşti.

În vârstă de 76 de ani, Regina Silvia este o femeie încă frumoasă şi deosebit de cochetă, semn că în tinereţe a fost, cu siguranţă, o prezenţă fermecătoare. Interesant este că actuala regină-consoartă a Suediei are şi origini exotice, după mama ei. 

Ei bine, Silvia Renate Sommerlath s-a născut pe 23 decembrie 1943 în Heidelberg, Germania, într-o familie alcătuită dintr-un tată neamţ şi o mamă braziliancă. Mai mult, timp de zece ani, familia Silviei a locuit în Sao Paulo, Brazilia, oraşul natal al mamei sale. 

Cunoscătoare a numeroase limbi străine, printre care şi portugheza şi spaniola, primele joburi ale Silviei au fost de traducător. Cu ocazia Olimpiadei de Vară de la Munchen din 1972, Silvia s-a angajat ca traducătoare şi hostessă pentru personalităţile importante prezente la evenimentul sportiv, printre care s-a numărat şi Prinţul moştenitor Carl Gustaf al Suediei. Fermecat de frumuseţea fetei, prinţul suedez a invitat-o la masă pe Silvia chiar în ziua în care a cunoscut-o.

Un an mai târziu, Carl Gustaf era încoronat Rege al Suediei. La început, Carl şi Silvia şi-au ţinut secretă relaţia, mulţi fiind de părere că femeia misterioasă cu care se vede regele suedez este, de fapt, Prinţesa Margareta a României, cu care s-a mai zvonit, în trecut, că s-ar iubi suedezul. Ambele femei erau brunete şi frumoase, de aici şi confuzia...

Ei bine, în martie 1976, Regele Suediei şi-a anunţat logodna cu nemţoaica Silvia, iar în luna iunie a aceluiaşi an, cei doi se căsătoreau la Catedrala din Stockholm. O poveste frumoasă, a unui prinţ de sânge şi a unei fete din popor, care au avut trei copii fermecători: Prinţesa Victoria, Prinţesa Madeleine şi Prinţul Carl Philip.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările