Vedete

Ce mai face Norah Jones, diva discretă a pop jazz-ului

Ce mai face Norah Jones, diva discretă a pop jazz-ului

Artista americană de 41 de ani născută în Manattan, care s-a lansat la 23 de ani, cu albumul Come Away with Me, este căsătorită şi are doi copii - iar vara aceasta a lansat două albume

S-a născut chiar în Manhattan, dar aerul ei exotic vine din India: părinţii ei sunt producătoarea Sue Jones şi muzicianul indian Ravi Shankar. Albumele ei s-au vândut în peste 40 de milioane de exemplare, dar a reuşit să-şi protejeze fantastic viaţa privată. Este căsătorită cu clăparul Pete Remm, cu care are doi copii - un fiu născut în februarie 2014 şi o fiică venită pe lume în 2016, dar niciodată nu apare în poze alături de ei. "Când lumea mă întreabă despre soţul meu, nu vorbesc despre asta fiindcă el nu vrea. Îi place discreţia totală, iar eu îi respect total dorinţa aceasta", spune ea. Îi place şi ei să cultive misterul. Şi aşa a fost încă de când s-a lansat fulgerător în 2002, cu albumul Come Away with Me, care s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare. Norah a ştiut să se detaşeze de succesul său.

Abandonată de tatăl ei, muzicianul care a popularizat sitarul, instrumentul muzical indian, Norah a fost crescută de mama sa în Dallas, Texas, luând cursuri de pian de la vârsta de 5 ani şi cântând în corul unei biserici. Ulterior, Norah şi-a vizitat tatăl în India, pentru a se împăca cu el şi cu trecutul ei. Iar tatăl Ravi Shankar nu a încercat niciodată să profite de succesul ei, care l-a depăşit cu mult pe al lui. "Norah nu-mi datorează nimic", a spus el la un moment dat.

La începutul acestei veri, Norah şi-a lansat cel de-al şaptelea album, Pick Me Up Off the Floor, şi o compilaţie. Iar artista recunoaşte că familia i-a schimbat stilul de viaţă. "Am avut multe, multe nopţi lungi eu şi soţul meu, vorbind, gătind şi dansând doar noi doi", spune ea. "Mai ales că eu îmi compun cântecele la pianul din bucătărie. Dar acum mă uitam că am invitat nişte prieteni la un barbecue şi le-am trimis mail, semnând cu Love, apoi numele noastre. Suntem 5 cu tot cu câinele nostru. Asta e nebunie", povesteşte ea despre familia sa. "La începutul carierei, când am făcut primele două albume, eu şi muzicienii mei ne ameţeam cu alcool şi înregistram până spre dimineaţă. Acum nu mai merge aşa. Înregistrez totul în timpul zilei", spune Norah, referitor la faptul că programul s-a schimbat, având doi copii. 

Foto: Getty Images

Comentarii

Modifică Setările