Filme

Ce ne pregăteşte James Cameron, după „Avatar“?

Evident, „Avatar“ va avea câteva continuări, cam trei la număr, după care Cameron vrea să dezvolte un alt proiect cinematografic al său, mult aşteptat de fani.

După ce producătorul Jon Landau a confirmat că „Avatar 2“ (programat pentru decembrie 2014) şi „Avatar 3“ (decembrie 2015) vor fi filmate unul după altul, Cameron spune că „Avatar 4“ va fi un prequel al primului film cu acţiunea plasată pe Planeta Pandora.

„Am o idee pentru a patra peliculă. Nu am scris încă un scenariu, dar e povestea primelor expediţii pe Pandora şi a problemelor dintre oameni şi Na’vi, povestea a ceea ce înseamnă să fii explorator şi să locuieşti în acea lume“, a explicat el pentru MTV.

Regizorul spune că povestea lui Jake Sully (Sam Worthington) şi a frumoasei Neytiri (Zoe Saldana) se va termina în cel de-al treilea film, astfel că în al patrulea trebuie să înceapă o altaă linie narativă, la fel cum a făcut seria „Războiul stelelor“.

James Cameron a mai dezvăluit că ia în considerare folosirea în distribuţia următoarelor filme din seria „Avatar“ a unor actori chinezi. Motivul? „În cinci ani, industria de film chineză ar putea să aducă venituri la fel de mari ca cele ale pieţei nord-americane. Sunt multe beneficii economice ca un film să aibă co-finanţare chineză. Pentru «Avatar», nu avem nevoie de co-finanţare, bugetele pentru «Avatar 2» şi «Avatar 3» sunt deja asigurate, însă o parte din filmări s-ar putea realiza în China. Studiem cifrele să vedem dacă ne avantajează. Pentru «Avatar», am putea folosi actori chinezi, nu vor fi probleme legate de accent, datorită limbii Na'vi şi pentru că tehnica de filmare este una «performance capture»“, a declarat James Cameron.

Dar ce va fi după „Avatar“? Regizorul canadian ne asigură că are deja în plan un proiect anunţat în urmă cu câţiva ani şi pe care fanii îl aşteaptă cu mare interes - „Battle Angel“, tot o superproducţie SF, cu cyborgi, de această dată, pe care Cameron ne-o tot promite încă din 2005, dar care va ajunge pe ecrane, cel mai probabil, în 2017!

„Sunt încrezător că fanii vor vedeaş până la urmă, «Battle Angel». Este una dintre poveştile mele favorite. O călătorie incredibilă în care o tânără femeie se descoperă pe sine. Este un film care va pune foarte multe întrebări. Ce înseamnă să fii fiinţă umană? Eşti om, dacă ai sentimente, raţiune, suflet? De-abia aştept să aduc publicului acest film“, a declarat Jon Landau, producătorul şi partenerul lui James Cameron în seria „Avatar“.


Foto: pagina oficială

Modifică Setările